Gå til sidens hovedinnhold

Froome tok forsoningsprat med Wiggins

- Dette burde vi har gjort for lenge siden, sier Chris Froome.

Britiske Team Sky har så smått startet forberedelsene til en ny sesong. Noe av det første som skjedde var at Bradley Wiggins og Chris Froome satte seg ned og klarnet luften mellom dem.

- Det er et faktum at Brad og meg var på treningsleir sammen på Mallorca nylig. Der fikk vi snakket ut om ting.

- Det var veldig konstruktivt, og vi har et godt forhold nå. Det var viktig at vi gjorde det, både for oss og for laget.

- For å være ærlig, burde vi har gjorte det for lenge siden. Bare for å rense luften, sier Chris Froome i et intervju med Daily Mail.

Mat for tabloidene
Historiene har vært mange om Sky-kapteinene de siste årene. Wiggins lagde for eksempel kaos foran årets Tour de France, da han gikk ut og sa:

- Vel, jeg skal forsvare den (Tour de France-tittelen). Og det har vært meningen hele tiden. Det er bare at lagledelsen må bestemme hvem som er kaptein, svarte Wiggins til blant andre TV 2 Sporten.

Vi har også hørt om sponsorpenger som har blitt holdt tilbake, og at Froome ikke ble gratulert for Tour de France-tittelen denne sommeren:

- Nei, jeg har ikke hørt noe fra ham under touren, klargjorde den ferske mesteren overfor procycling.no og resten av verdenspressen på touren nest siste dag.

- Dette var roten til hele krangelen
Den største feiden mellom dem brøt overflaten under den 11.-etappen mot La Toussuire i 2012-versjonen av Tour de France. Froome gjorde en fartsøkning i front, som igjen fikk Wiggins til å slippe favorittgruppen.

I etterkant skal Wiggins ha uttalt at det kanskje var «bedre for laget om han forlot rittet».

- Episoden fra 2012 var roten til hele krangelen. Jeg er ikke sikker på at problemet var så stort, men det ble kjørt stort opp i mediene, og det fikk lov til å vokse der, sier Froome i et intervju med Daily Mail.

Twitter-hustruer i krangel
I etterkant av etappen havnet også rytternes hustruer i ordkrig via mikrobloggertjenesten Twitter.

- Dersom du ønsker lojalitet, kjøp deg i Froome-bikkje. En kvalitet jeg verdsetter høyt, selv om den blir utnyttet av andre, skrev Counds om måten Sky holdt ektemannen i ørene på under 2012-versjonen av Tour de France.

- Michelle endte opp i midten av kryssilden også. Hun har sine egne meninger, og jeg er ikke nødvendigvis enig. Men hun føler sterkt for å støtte meg når hun ser negative ting skrevet om meg. Hun er bare lojal.

Froome erkjenner likevel at han burde ha håndtert situasjonen annerledes.

- Jeg aksepterer at jeg tolket situasjonen feil. Jeg trodde Brad hang med, men jeg ble tidlig klar over at det ikke var slik. Da måtte jeg stanse og slippe meg ned til ham, hvilket jeg også gjorde.

I den nye boken til David Walsh står det at Wiggins holdt igjen premiepengene fra 2012-turen fram til VM det påfølgende året.

Det ønsker ikke Froome å kommentere noe videre rundt.

Kommentarer til denne saken