Å ha tillit som sisteopptrekker for verdens raskeste syklist er tydeligvis ikke ensbetydende med å ha det samme i sitt eget forbund.

Det har Mark Renshaw fått erfare.

For selv om australieren, som neste år får kjøre for egne sjanser i Rabobank, til de grader har vist at han duger, har det australske sykkelforbundet av en eller annen grunn ikke satt like stor pris på Renshaws kvaliteter, som Cavendish har gjort de siste årene.

En plass i VM i København måtte for eksempel HTC-stjernen se langt etter.

Ikke en del av GreenEdge
Den offisielle grunnen var at Matthew White (som hadde ansvaret for den mannlige australske VM-troppen) og resten av forbundet var bekymret for om Renshaw taklet distansen. Selv tror Renshaw at forklaringen er en helt annen.

- Deres mål var hele tiden var at Goss skulle være kapteinen, en mann de hadde sirklet inn som GreenEdge-rytter neste år, forteller Cavs lojale hjelper til cyclingnews.

Selv hadde Renshaw kun hatt et par-tre telefonsamtaler med folkene bak tidenes første australske profflag.

Fem av de ni australske rytterne som stilte til start i København skal neste år kjøre for det nyoppstartede GreenEdge-laget. Med andre ord en stor andel. Samtidig viste det også at (ikke alle) ryttere som ikke valgte å signere for GreenEdge ble frosset ut av landslaget.

Det er likevel ikke vanskelig å se at Renshaw fortsatt er bitter over avgjørelsen.

- Det kan ikke være noen grunn til at Matt White hadde noe imot meg da han ikke tok meg ut.

- Jeg tok det hele ganske personlig, innrømmer australieren.

Kritisk til Goss
Og for utenforstående er det vanskelig ikke å være enig med Renshaw. Ikke bare er han verdens beste opptrekker, han kjørte også på lag med Goss i HTC forrige sesong. Det burde med andre ord ikke være noe grunn til at valget av Goss som kaptein utelukket deltakelse for Renshaw.

Kritikken stopper ikke med White, Renshaw var nemlig ikke helt fornøyd med innstillingen til Goss heller.

- Jeg hadde likt å se litt mer engasjement fra ham, men det var nå en gang slik det gikk. Jeg vet han nevnte det, men jeg tror ikke han pushet hardt nok for det.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Så ville sølvet Goss fikk med seg fra verdensmesterskapet vært gull istedenfor med Renshaw på laget?

- Jeg vet at om jeg hadde vært der ville jeg holdt oss på høyre side av veien, helt inntil gjerdene, forklarer Renshaw.

Det er til informasjon akkurat der Cavendish kom som en kanonkule på de siste meterne.

- Jeg vet ikke om resultatet ville vært annerledes. Cav er fortsatt verdens raskeste sprinter, så jeg vet ikke om noen andre fortjente regnbuetrøyen mer enn han. Men når det er sagt så vet du aldri hvordan et ritt hadde utviklet seg.

- Kommer til å bli spurt i OL
OL i London kunne blitt et naturlig sted for revansje for Rabobanks nye spurter, men med mangelen på tillit forbundet har vist han så langt tviler Renshaw på at det i det hele tatt blir en tur til de britiske øyene på han.

- Det kommer til å bli veldig vanskelig med alle folkene som er i GreenEdge, innrømmer rytteren.

Goss er selvskreven på laget etter sølvmedaljen i København. Det gjør at det kun er fire plasser igjen å kjempe om for resten. Men en ting er Renshaw sikker på, det er en løype som passer han og resten av sprinterne.

- Jeg har hørt at de som står for uttaket har kastet ut ideen om at det ikke er en trase for spurterne. Selv har jeg snakket med Cavendish og han fortalte meg at det kom til å ende opp i en spurt.

Så gjenstår det å se om Renshaw kommer til OL og om han klarer å snyte sin tidligere kaptein for OL-gull på hjemmebane.