RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Færre trener på SATS

Sist oppdatert:
Både antallet treningssentre og antallet kunder har falt kraftig for SATS-kjeden de siste årene. Kjeden selv melder imidlertid om stabil kundemasse.

Siden toppåret i 2001 har antallet SATS-kunder falt fra 150.000 til 90.000, melder Dagens Næringsliv. Samtidig har antallet sentre i kjeden gått ned fra 70 til 39.

Sist ut er SATS Njårdhallen, som er ett av de største sentrene. Dette går nå ut av en franchiseavtale med SATS og skifter navn til Sportsklubb Vest, ifølge avisen.

Dette begrunnes med at kundene vil ha et mer unikt tilbud og med at det er mindre tungrodd å drive alene.

Adm. direktør Andreas Grøterud i SATS sier til TV 2 Nettavisen at kundenedgangen i stor grad kommer av utskillelse av sentre. Ifølge Grøterud er det totalt antallet nå 125.000 når man regner med sentre som er lagt inn i et nytt konsept med navnet Spenst, hvor sentrene betaler en lisens til SATS.

- På de sentrene hvor vi har valgt å drive videre, har vi hatt en svært stabil medlemsutvikling, og slik har det vært de siste fem årene, sier Grøterud.

SATS-kjeden har de siste årene kuttet kraftig for å komme i balanse etter store underskudd.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere