RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Først tar du sponsoren vår, så Gabba»

Foto: Tim de Waele (tdwsport.com)
Sist oppdatert:
Gabriel Rasch er åpenbart BigMat for FDJ.

For å ta det først som sist: Alt tyder på at Norges sjette utenlandsproff neste sesong er Gabriel Rasch og han kommer til å skrive under for FDJ-BigMat.

procycling.no vet at dialogen mellom Hole-gutten og Marc Madiot har vært tett den siste uken.

Avtalen har hengt på to ting som avhenger av hverandre: Byggvarekjenden BigMat ønsket seg tilbake på sykkelsportens høyeste nivå, men var nødvendigvis interessert i at laget tilhørte verdenstouren før avtalen ble signert.

Jakter trio
Da BigMat-avtalen kom i stand onsdag ettermiddag, var flere franske nettsteder kjapt frampå med å konkludere hvilke ryttere som ville bli hentet til det franske sykkellaget.

- Davaid Boucher (Omega Pharma-Lotto), finske Jussi Veikkanen (Omega Pharma Lotto) og norske Gabriel Rasch kommer til å signere en kontrakt med WorldTour-laget FDJ-BigMat, skrev det franske sykkelforbundet på sine nettsider.

Det kan altså være greit å merke seg ordene «kommer til å signere».

- Dessverre. Ingenting er klart ennå, skrev Gabriel Rasch i en tekstmelding til procycling.no onsdag kveld.

- Gabriel har ikke underskrevet
Overfor letélégramme.fr klargjør Madiot følgende.

- Når det gjelder Boucher, stemmer det. De andre to har ikke signert ennå, sier den franske generalmanageren.

Madiot er interessert i å styrke laget sitt foran vårklassikerne. Det er ventet at trioen vil være med å beskytte klassikerstjernen Yoann Offredo under vårklassikerne, og vil gjøre en jobb for Sandy Casar, Pierrick Fédrigo og stortalentet Thibaut Pinot i fjellene.

For Gabriel Rasch vil den forventede overgangen være en kjærkommen mulighet til å vise at han hører hjemme på sykkelsportens høyeste nivå, også uten at Thor Hushovd trenger å agere som døråpner.

Lagkamerat David Millar i Garmin-Cervélo later ikke til å være like fornøyd med overgangen. Via mikrobloggertjenesten Twitter, gir den taleføre briten følgende avskjedshilsen:

«FDJ-BigMat? Damn you Marc! You take our co-sponsor and then you take Gabba?! I hate you. But I love you more.»

Trenger vi å oversette den?

Hva tror du Gabriel Rasch kan få til i FDJ? Høres det ut som en god overgang? Ta debatten i kommentarfeltet under artikkelen!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere