RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Første NM-gull til Sundby

Foto: Petter Tandberg
Sist oppdatert:
Martin Johnsrud Sundby vant overlegent lørdagens 30-kilometer.

Den 26 år gamle Røa-løperen gikk i mål i ensom majestet med munnen formet i et bredt glis. Året etter at han tok sølv på 30-kilometeren i NM, tok han steget helt opp og sikret seg gullet.

Hans første i NM-sammenheng.

Eldar Rønning skøytet inn til andreplass, slått med 35,5 sekunder av Martin Johnsrud Sundby.

Tord Asle Gjerdalen endte som nummer tre.

- Jeg er kjempefornøyd. I dag var jeg sprek. Det var bare å «gunne» på når Eldar gjorde en fantastisk jobb i klassiskdelen. Jeg hadde tenkt til å gjengjelde tjenesten i skøytedelen, men han var litt slapp der, smilte Johnsrud Sundby i intervjuet med NRK etter løpet.

- Jeg hadde fryktelig lyst til å få med meg Eldar på de siste 15, i og med at han hadde gjort en så god jobb i klassiskdelen, la han til.

26-åringen føler at han nå har nærmet seg verdenseliten i skøyting.

- Jeg har begynt å få litt mer tro på meg selv. Dette var det fjerde eller femte gode rennet jeg har gått i skøyting. Duathlon i VM håper jeg blir en spennende distanse, sa Johnsrud Sundby.

Lørdagens gullmedalje er Martin Johnsrud Sundbys andre medalje i årets norgesmesterskap. Han tok sølv på 15 kilometer klassisk. Den distansen var det Eldar Rønning som vant.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere