RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Første NM-tittel for Steira

Foto: Erlend Aas (Scanpix)
Sist oppdatert:
Forsøk IL-løperen Kristin Størmer Steira vant sin første NM-tittel på 2x7,5 km duathlon på Kongsberg lørdag.

I fraværet av Norges beste kvinnelige langrennsløper, Marit Bjørgen, gikk den unge Kristin Størmer Steira inn til sin første NM-tittel i karrieren lørdag.

Steira vant det 15 kilometer lange løpet i kombinasjon mellom klassisk og fristil, hele 46, 3 sekunder foran Hilde Gjermundshaug Pedersen fra Nybygda.

- Kjempeartig! Det ble et spesielt løp, med mye snø og dårlig skilting, men jeg klarte å henge på Hilde Gjermundshaug Pedersen på den klassiske delen, og etter hvert hjalp vi hverandre, forklarte Størmer Steira beskjedent til NRK etter målgang.

Sannheten var at de to løperne holdt følge på den klassiske delen, før Størmer Steira reiste fra Gjermundshaug Pedersen på fristilen.

- Jeg hadde ikke ventet å gå fra Hilde så mye som jeg gjorde. Jeg hadde gode ski og følte meg lett i kroppen. Det ble et nesten perfekt løp, hvor jeg ikke stresset eller maste, og kunne flyte oppå og gå med høy frekvens.

Om formutviklingen frammot OL, uttalte Forsøk-løperen følgende:

- Jeg er veldig godt fornøyd med formutviklingen. Jeg føler meg lett i kroppen, og jeg tror jeg har greid å prikke formen.

Hilde Gjermundshaug Pedersen kjempet etter hvert med Kristin Mührer Stemland om tredjeplassen, og veteranen gikk seieren ut av duellen.

Vibeke Skofterud ble nummer fire.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere