RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Første spiker i Houlliers kiste?

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Med hjemmetapet for Charlton ser Liverpool ut til å tape kampen om den viktige 4. plassen. Nå begynner fansen å kreve manager Gerárd Houlliers avgang.

LIVERPOOL - CHARLTON 0-1: Oppgjøret mot Charlton skulle være Liverpools slag i fjeset på kritikerne, kampen der klubben gjorde 4. plassen til sin foran den siste innspurten.

Etter flere brente sjanser og et pinlig baklengsmål har kritikken bare fått mer bensin på bålet. Nå krever fansen manager Gerárd Houlliers avgang.

Katastrofesesong

Liverpool-ledelsen har lenge signalisert at alt annet enn en 4. plass og spill i Champions League neste år er katastrofe for en så stor klubb. Med Newcastle a poeng (med en kamp mindre spilt), og Aston Villa og Charlton halsende rett bak er katastrofen i ferd med å bli et faktum.

- Det er fortsatt åpent om 4.plassen, og det er fire eller fem lag som kjemper om den. Det vil være feil å kaste inn håndkleet nå. Newcastle skal til Aston Villa, og vi vil behøve å få noe hjelp. Newcastle har fire bortekamper igjen å spille. Dette er ikke over, sa en skuffet Houllier til Sky Sports rett etter kampslutt.

- Vi hadde mange cornere, og frispark like utenfor 16-meteren, men utnyttet dem ikke. Vi hadde mange halvsjanser. Stevie (Gerrard) var helt gjennom, og Vladi (Smicer) fikk en heading reddet av keeper. Uavgjort ville ha vært et rettferdig resultat, men selv om jeg ikke var blid over deres scoring kan vi ikke klandre andre enn oss selv. Det var ikke en corner, og jeg tror dommeren skulle gjøre opp for at han ikke hadde gitt dem en straffe.

Miss på miss

Liverpool gikk ut i et stormløp mot gjestene fra London. Michael Owen, Emile Heskey, Didi Hamann og Vladimir Smicer hadde alle store sjanser til å gi Liverpool ledelsen, men keeper Dean Kiely hadde en stor dag i Charlton-buret. Også John Arne Riise hadde en kanon etter 51 minutter som ble blokkert.

Like etter at Houllier hev innpå Milan Baros og Vladimir Smicer i forsøket på å få den forløsende scoringen, kom marerittet: Charlton-spissen Shaun Bartlett fikk stå umarkert på en corner og nikke inn ledelsesmålet.

Første på 50 år

Charltons seier kan ikke bare ha vært den første spikeren i Houlliers kiste. Seieren er også den første laget har fått på Anfield på 50 år. Det hjalp lite at Steven Gerrard gikk over ende innenfor 16-meteren på overtid. Han ville ha straffe, men fikk i stedet gult kort.

Det er dystre tider på Anfield om dagen. Er Houlliers dager talte?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere