RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Første stikk til Bjørgen

(FOTO: Gorm Kallestad/Scanpix)
Marit Bjørgen innledet sesongen med å skaffe seg et forsprang på den argeste konkurrenten.

DÜSSELDORF (Nettavisen): Etter sammenlagtseier i verdenscupen to år på rad, måtte Marit Bjørgen sist vinter gi fra seg tronen til suverene Virpi Kuitunen.

Trolig vil kampen stå mellom disse to også denne vinteren. Derfor var det et viktig forsprang Bjørgen skaffet seg under åpningsrennet i Düsseldorf. Bjørgen ble nummer to – Kuitunen bare nummer elleve. Det betyr 54 poeng i favør Bjørgen.

Ikke ordentlig svar
- Det er bra, det. Men vi får nok ikke noen ordentlige svar på hvordan denne sesongen vil bli før Beitostølen i november, konstaterer Bjørgen nøkternt.

I utgangspunktet samler hun ikke på andreplasser. Men slik lørdagens finale i Düsseldorf ble, var ikke andreplass et nederlag.

- Jeg kom veldig dårlig ut. Og før vi skulle svinge ned på oppløpet var det et uhell foran meg, så luka fram ble litt for stor. Men jeg trodde faktisk jeg hadde en sjanse, sier Bjørgen.

- For treg
Rennet ga uansett nok et svar på hva hun må jobbe med i sprint, nemlig starten.

- Jeg er fortsatt litt for treg, konstaterer hun. Deler av forklaringen ligger i manglende trening på den eksplosive starten.

- Jeg har vel bare trent på det én gang i år, og det var i går, innrømmer Bjørgen.

Bak henne var det et gedigent norsk tomrom på resultatlista. Nest beste norske jente ble Sigrid Aas på 24. plass, mens juniorjenta Celine Brun-Lie ble nummer 30 og fikk ett verdenscuppoeng.

- Tynt
- Det blir litt tynt. Jeg håper virkelig ikke det fortsetter sånn utover sesongen, sier Bjørgen, som likevel har tro på at prologutslåtte Astrid Uhrenholdt Jacobsen kan heve seg allerede til søndagens lagsprint.

- Det blir litt annerledes når vi skal gå flere runder. Jeg tror det passer Astrid bedre, sier Bjørgen.

På det andre norske laget går Celine Brun-Lie og Sigrid Aas.

PS. Russiske natalia Matveeva vant lørdagens verdenscupåpning.

Les alt om verdenscupåpningen i Nettavisens vintersportsmagasin!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere