RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix

Første tap for sesongen

Sist oppdatert:
Bjørgen: - Seiersrekken måtte stoppe en dag

Amerikanske Kikkan Randall var den sterkeste under lørdagens skøytesprint. Den amerikanske jenta vant foran svenske Hanna Falk og Celine Brun-Lie. Maiken Caspersen Falla gikk inn til en flott femteplass.

Marit Bjørgen var tilbake i verdenscupsirkuset etter å ha stått over Tour de Ski. Etter en strålende start hektet hun med slovenske Katja Visnar i semifinalen og klarte aldri å hente inn det tapte. Visnar, som forøvrig er kjæresten til Ola Vigen Hattestad, mistet balansen og hindret Bjørgen i å passere henne.

Dette var faktisk første gang siden 17. januar 2010 at Rognes-jenta ikke vant et verdenscupløp hun stilte til start i.

– Seiersrekken måtte stoppe en dag, og den stoppet i dag, sa Bjørgen etter 7. plassen på sprinten.

Bjørgen hadde vunnet alt hun har stilt opp i helt siden 6. mars 2010 og kunne passert Bente Skari på antall verdenscupseiere etter dagens sprint i tsjekkiske Liberec. Det så veldig bra ut i prologen og Rognes-ekspressen så ut til å kunne cruise inn til en ny triumf i VM-løypene fra 2009. Etter hekten med Visnar klarte hun ikke å gå seg tilbake blant de to beste og endte på tredjeplass. Tiden var ikke god nok og hun røk ut før finalen.

Bjørgen ser ut til å ha fått trent godt i hennes konkurransepause for hun var helt overlegen i prologen og kvartfinalen. frem mot VM i Oslo og det ser ikke ut som om det var feil av Rognes-ekspressen. Bjørgen var helt overlegen i prologen og hadde nesten fire sekunder ned til svenske Hanna Falk under kvalifiseringen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere