REAL VALLADOLID - REAL SOCIEDAD 0-0:

Søndagens bortekamp mot Real Valladolid ble en tålmodighetsprøve for Martin Ødegaard og Real Sociedad.

I omtrent hele kampen ble den norske stjernen og resten av laget hans nektet rom på den siste tredelen av vertskapets banehalvdel.

Først helt mot slutten maktet Real Sociedad å skape virkelig store målsjanser mot slitne motspillere. Men verken Mikel Oyarzabal eller innbytter Alexander Isak maktet å kjempe inn avslutningene som ville gitt tre viktige poeng.

Les mer: Spansk legende (38) satte utrolig rekord

Trener Imanol Alguacil forsøkte å få løst opp i problemene med to bytter i angrepet. Da ble det noe mer fart på sakene, men uttellingen uteble likevel i begge ender av banen.

Lenge var Valladolid det farligste laget på de visittene de hadde i bortelagets 16-meter. De få helhjertede forsøkene tok hjemmelaget nært en scoring, men ikke nært nok.

Den første omgangen forløp uten de virkelige store sjansene for Ødegaards lag.

Nærmest scoring før pause var isteden hjemmelagets Pablo Herviás, da han hamret til på et frispark som duppet ned i tverrliggeren bak Real Sociedad-målvakt Álex Remiro.

Sistnevnte ble overrumplet og tok et steg i feil retning før ballen suste over ham og i metallet.

Det målløse oppgjøret i Valladolid betyr at Real Sociedad står med 27 poeng og ligger på fjerdeplass på La Liga-tabellen. Det skiller sju poeng opp til Barcelona og Real Madrid på toppen.

Getafe, Athletic Bilbao, Atlético Madrid og Valencia ligger alle hakk i hæl på Real Sociedad. Førstnevnte lag har like mange poeng som Ødegaards klubb, mens de tre øvrige bare er ett poeng bak.