Gå til sidens hovedinnhold

Frustrert? Aggressiv?

Sentrum Squash tilbyr et slagkraftig alternativ til mer konvensjonelle treningsformer; Fightklub. Dette er ideelt for alle som ønsker å komme i form og det raskt!

St. Hanshaugen: Kom igjen, folkens! Fire repetisjoner til, roper instruktør Jan Petter Knutsen.
Åtte mosjonister løper rundt i lokalet og denger løs på sekkene. AC/DC runger ut av høyttaleren. Men dette er slett ingen Highway to Hell. Tvert imot, kan Knutsen fortelle. Dette er en rask måte å komme i form på, sier han.
Denne treningsformen gjør underverker med kondisjon og styrke, og i tillegg er det morsomt. Man ser kjapt resultater, og det er høy puls hele veien.
Knutsen anbefaler Fighklub av mange grunner.
Først og fremst benyttes muskler som ikke brukes til daglig. I tillegg er tidseffektiv trening i vinden, og da er såkalt fitness boksing midt i blinken. Dette er helhetlig trening. Man er "på" hele tiden, konstaterer han.
Kommet for å bli
Knutsen har selv erfaring fra både boksing og thaiboksing. Hver instruktør tar med seg sine spesialiteter i sitt program, og med det kan Fightklub tilby varierte kurs. Daglig leder Richard Larsson kan fortelle at målsettingen er å utvide tilbudet ytterligere. Så langt tilbys tre økter ukentlig med plass til 16 deltakere.
Kjønnsfordelingen varierer fra gang til gang, men det hersker ingen tvil om at jentene er mest rytmiske. Gutter eier ikke rytmefølelse, mens jenter har danset fra ung alder, sier han.
Knutsen smiler bekreftende, men er rask med å skyte inn at gutta tar ting veldig fort.
Når det er sagt, liker jentene å komme hit for å få ut litt aggresjon og frustrasjon, sier han og smiler.
Kjempebra fellestrening
Rannveig Sundelin (29) er fast inventar på Fightklub. Hun trener ofte styrke, og spiller også organisert fotball. Men hun liker fitness boksing aller best.
Jeg får brukt hele kroppen, og det er en intensitet over treningen jeg liker veldig godt. Jeg får trent litt eksplosiv styrke, og det er den beste fellestreningen jeg har vært med på, sier hun.
Sundelin vil gjette på at målgruppen er de som bor i nærområdet, og da spesielt folk i 20- og 30-åra.
Jeg tror det største utbyttet av treningen er at man får god styrke i overkroppen. Dette er meget effektiv trening. Jeg synes også det er interessant å lære de ulike bokseteknikkene, sier hun.
Konfrontert med instruktør Knutsens uttalelse om at jenter liker å komme hit for å få ut frustrasjon og aggresjon, smiler hun.
Ja, det er noe i det. Så absolutt. Det er gøy å slå, skjønner du.

Jentene liker å komme hit for å få ut litt aggresjon og frustrasjon
Jan Petter Knutsen

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien