RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frustrert Svindal: - Det begynner å bli nok nå

Foto: Simen Lønning / Mediehuset Nettavisen
Sist oppdatert:
Mener utforløypa er farlig.

SOTSJI (Nettavisen): Fredag gjennomførte Aksel Lund Svindal, Kjetil Jansrud og de andre alpinistene nok en trening i utforbakken i Sotsji.

Aksel kjørte inn til en tredjeplass, 55 hundredeler bak bestetiden til Matthias Mayer, mens Kjetil Jansrud klokket inn en åttendeplass, 1,01 bak østerrikeren.

Men i målområdet var det ikke tidene alpinistene snakket om.

Hastigheten i løypa var nemlig så høy at flere av skistjernene måtte riste på hodet.

- Trives ikke
Da Aksel Lund Svindal snakket med Nettavisen og resten av pressekorpset etter treningen, var han oppgitt over det han karakteriserer som en meget utfordrende utforløype.

- Jeg trives ikke helt konge. Jeg har bra fart, men det er vanskelig. Det er sinnssykt urolig og veldig vekslende forhold hele tiden. Det er rett og slett veldig vanskelig å kjøre feilfritt, sier Lund Svindal.

Forholdene i OL-bakken er så varierende at hoppene begynner å bli skummelt lange.

- De var cirka ti meter lenger i dag enn i går. Hvis det blir ti meter lengre nå, går det ikke lenger. Adrien Theaux, som kom etter meg, var helt nede på rumpa to ganger. Han er veldig godt trent og jævlig god på ski. Når noen av de beste gutta sliter med å stå på hoppene, da begynner det å bli langt, sier Lund Svindal.

- Det begynner å bli nok nå. Vi var ganske enige om det i mål, at noe lenger enn det her, det orker vi ikke.

- Krevende fra start til mål
Kjetil Jansrud støtter Aksel i vurderingen av løypa.

- Det er vanskelig. Krevende fra start til mål. Det er ikke noen sinnssyke partier som for eksempel i Kitzbühel, der deler av løypa er vanskelig og resten lett. I dag er det mer polert i snøen og hardere spor. Det går fortere, rett og slett, og hoppene går dritlangt, sier Jansrud til Nettavisen og resten av pressekorpset.

Jansrud mener løypa byr på uventede problemer for mange av verdens beste alpinister.

- Det er mange som ryker ut, fordi de bommer på porter. Det skjer veldig sjeldent i alpint. Men her ryker folk ut i flere deler av løypa, forteller Jansrud.

Men den tøffe løypa var ikke uventet, mener Lund Svindal.

- Vi var her for to år siden og da fortalte Vladimir Putin at han synes utfor var skikkelig tøft. En sport for ordentlig mannfolk, så han ville tydeligvis at det skulle være litt tøft. Så jeg er ikke så overrasket over at det er det nå, sier alpintkongen.

Endrer muligens løypen
- Gjør dere noe med det?

- Trenerne står og ser dette her, og vi må se an til i morgen.

Utforrennet går av stabelen på søndag. Der kan vi endelig få en nordmann på toppen av pallen i et OL-renn i utfor. Nettavisen er på plass og følger dramatikken tett gjennom hele vinterlekene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere