RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: REUTERS/Scanpix

Frustrerte Arsenal i 90 minutter

Sist oppdatert:
Først tre minutter på overtid overlistet Arsenal Wolverhamptons Marcus Hahnemann, og sørget for fortsatt liv i gullhåpet.

ARSENAL - WOLVERHAMPTON 1-0: Det kunne vært kampen der Arsenal skyldte på skadene på nøkkelspillerne Cesc Fabregas, Andrej Arsjavin og William Gallas.

Arsene Wenger kunne sagt at det er umulig å forlange at ungguttene skal kjempe om ligatrofeet uten sin viktigste hærførere.

Men mot Wolverhampton fikk Arsenal alle muligheter til å knappe godt inn på Manchester United, og samtidig holde avstanden til ligaleder Chelsea.

I stedet var det Wolverhamptons sisteskanse Marcus Hahnemann og snublende Arsenal-bein som hindret Wengers mannskap i å ta en komfortabel seier.

Men så dukket innbytter Nicklas Bendtner opp tre minutter på overtid og sørget for tre poeng i siste liten. Det kan bli tre avgjørende poeng når Premier League-trofeet skal deles ut i mai.

Men det så lenge mørkt ut for Arsene Wengers menn.

Fire fete i starten
For Arsenal kjørte nemlig på fra start. Wolves slet lenge med stoppe fotrappe og beveglige arsenalspillere. Og i løpet av de første 16 minuttene hadde Arsenal fire enorme sjanser nærmest alene med Hahnemann.

To ganger var Hahnemann på pletten med fantastiske redninger. To ganger snublet arsenalspillerne omtrent i egne bein.

Uansett, ingen av de enorme mulighetene ga tellende resultat for hjemmelaget.

Det kunne virke som om Hahnemanns gode start gjorde Arsenal usikre på hvorvidt det var mulig for de å få ballen i mål. For etter den forrykende starten sluttet nemlig Arsenal å produsere sjanser.

Og selv ikke da Wolves ble redusert til ti mann, da kaptein Karl Henry fikk direkte rødt kort, klarte Arsenal å skape mange store sjanser. Riktig nok var de de fikk store nok til å kunne gi mål, men Hahnemanns førsteomgang hadde gitt selvtillit og amerikaneren tok alt som kom hans vei.

Bendtner i siste liten
Og Arsenal ble etter hvert lidende av skuddvegring. For i stedet for å fyre av da de nærmet seg mål, fortsatte Arsenal sitt kjente småspill, uten hell.

Wolverhampton kjempet som løver, mens Arsenal aldri så ut til å få den muligheten de trengte.

Men akkurat da løpet så ut til å være kjørt. Da Arsene Wenger så som mest resignert ut. Da dukket målgjøreren Arsenal hadde savnet hele kampen.

Bakary Sagna slo innlegget og i feltet ventet danske Nicklas Bendtner. Han styrte headingen ned i hjørnet, og selv ikke en Hahnemann i full strekk kunne hindre mål. Tre minutter på overtid falt altså avgjørelsen, etter det som hadde vært en mildt sagt frustrerende kamp for Arsenal.

Dermed sørget Bendtner for at Arsenal for alvor er med i gullkampen. Arsenal har nå bare ett poeng opp til Manchester United, mens det skiller tre poeng til ligaleder Chelsea.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere