Hendelsen skal ha funnet sted sent forrige uke, da en gjeng med det man tror var PSG-ultras, den mer ekstreme delen av supportere, skal ha fulgt etter en Rennes-tilhenger hjem.

De skal deretter ha angrepet den unge mannen og hans far med tåregass, og endt om med å stjele et Rennes-banner på vei ut av huset. Som i ultras-miljøet blir sett på som den ultimate ydmykelsen.

Det er franske RMC som meldte om hendelsen først.

Les også: Tamt Arsenal spilte uavgjort mot Brighton

Nettavisen kjører livestudio før oppgjøret mellom Rennes og PSG fra 12:40.

Tar pause

PSG-tilhengerne skal ha forfulgt mannen etter at Rennes hadde slått Clermont 6-0 i den franske serien onsdag, før de angrep da de hadde ankommet bostedet.

Roazhon Celtic Kop, supportergruppen til Rennes, annonserte etter hendelsen at de vil ta en pause for å reflektere rundt det som har skjedd.

- Grunnen til at vi velger å gjøre det nå, er situasjonen som inntraff hvor et av våre bannere ble stjålet. Dette skjedde etter et bakholdsangrep på et av våre medlemmer, og som truet sikkerheten til resten av familien hans, skriver supportergruppa i en pressemelding.

Det er ikke første gang at det har oppstått bråk mellom de to supportergruppene, for etter PSGs cupfinaletap i 2019 mot nettopp Rennes utbrøt det store slåsskamper.

Les også: Tamt Arsenal spilte uavgjort mot Brighton

Rennes har også gått ut og vist sin støtte til tilhenger og hans far som ble angrepet og frastjålet banneret.

- Vi tar denne beskjeden tungt, og ønsker å vise vår støtte til medlemmet av Roazhon Celtic Kop og hans familie. Klubben håper å se supporterne tilbake på stadion så fort som mulig, skriver de en pressemelding.

Supporterbråk

Det har vært flere tilfeller av supporterbråk i Frankrike denne sesongen. Det første tilfellet var i kampen mellom Nice og Marseille i slutten av august.

Da invaderte Nice sine supportere banen etter at Marseilles Dimitri Payet kastet en flaske mot fansen. Det ble flere sammenstøt mellom spillere og supportere, og det endte med at Marseille-spillerne nektet å spille ferdig kampen.

Senere har også supporterne til Lens og Lille lagd kaos da Lens-supporterne tok seg inn på banen i pausen for å konfrontere Lille-fansen.

Kampen ble stoppet i en halvtime grunnet situasjonen. Lens har i ettertid blitt straffet med at de må spille de to neste hjemmekampene sine for tomme tribuner.

For snaut to uker siden barket Angers og Marseille sine supportere sammen ute på banen.

Storoppgjør søndag

De to lags supportere møtes allerede søndag da Rennes tar i mot PSG på sin hjemmebane. Der vil den norske landslagsspilleren Birger Meling få bryne seg på Lionel Messi, Neymar & Co.

Tidligere St. Etienne-spiller Alexander Søderlund er imponert over det han har sett av sin tidligere lagkamerat i Rosenborg.

- Jeg må si at jeg er sinnssykt imponert over Birger Meling som har gjort det ekstremt bra. Han er enorm, sier Søderlund til Nettavisen.

- Har du fulgt Meling i Frankrike?

- Jeg fulgte han mye i fjor. Det er en god kompis som jeg har spilt med. Jeg har sett han hver dag hvordan han jobber. Det er en av de spillerne som har motivert meg mest de siste årene når jeg vet hvor han kommer fra og hva han har gjort for å komme dit.

Les også: Fjørtoft ble spurt om Haaland til Premier League: - Det sier seg selv

- Det er ekstremt imponerende. Så blir det spennende å følge med til helgen mot PSG selvfølgelig. Det er en drømmekamp å få spille sånne oppgjør, avslutter den nåværende Haugesund-spissen.

Kampen kan du på Direktesport 13:00, men Nettavisen kjører livestudio fra 12:40.