*Nettavisen* Sport.

Frykter Aamodt i OL-traséene

Foto: Tor Richardsen (Scanpix)

Kjetil André Aamodt er i storform. Det bekymrer Østerrikes superstjerne Benjamin Raich.

11.02.06 10:49

SESTRIERE BORGATA (TV 2 Nettavisen): To dager før utforkonkurransen i OL sprudler tidenes mestvinnende alpinist av selvtillitt.

Aamodt, som nylig ble pappa for lille Erle, leverte oppløftende kjøring på fredagens utfortrening, og legger ikke skjul på at målsetningen i Torino-OL er å reise hjem med flest mulig medaljer i bagasjen.

- Jeg har alle muligheter til å gjøre det bra. Jeg har kjørt bra utfor i hele år, og regner meg selv som en outsider til gullmedaljen, konstaterer en opplagt Aamodt til TV 2 Nettavisen.

Medaljegrossist
Kjetil André Aamodt har hele 19 medaljer totalt i VM og OL-sammenheng. På fredagens utfortrening i Sestriere ble han nummer fire.

Den norske OL-veteranen var 77 hundredeler bak Klaus Kröll fra Østerrike, som var raskest.

- Jeg fikk testet nye ski, og de fungerte veldig bra. Det er en fin løype, men samtidig teknisk og krevende. Men jeg gleder meg til å kjøre – jeg føler meg pigg og i veldig god form, sier han optimistisk.

I Salt Lake City-OL for fire år siden tok Aamodt gull i kombinasjonen og i super-G. Men han har ikke som målsetning å kopiere triumfene for fire år siden i Torino-lekene.

- Det er vel ingen som sier at historien alltid må gjenta seg. Målet mitt er å kjøre fortest mulig på ski, så får vi se hvordan det ender, smiler Aamodt.

Verdens beste frykter Aamodt
En av Østerrikes aller største alpinstjerner - 27 år gamle Benjamin Raich - legger ikke skjul på at han frykter konkurransen fra Aamodt i OL-traseéne i Sestriere.

- Aamodt er knallsterk og i skikkelig slag om dagen. Han har veldig store sjanser til å gjøre det veldig, veldig bra her nede, forteller verdenscuplederen til TV 2 Nettavisen.

- Tror du han har sjansen til gullet i utforkonkurransen?

- Ja, han har kanskje det. Men i super-G? Definitivt, slår Raich bombastisk fast.

- Aamodt er en vi alltid må regne med i medaljekampen i store mesterskap. Jeg tror løypene her nede passer ham bra, så det er en av dem vi må se skikkelig opp for, fortsetter han.

På krigsstien
Raich – som faktisk er deltidssoldat for hæren ved siden av skikarrieren – er av mange ansett som en av verdens beste allround-alpinister.

Han vant sin første internasjonale mesterskapsmedalje i slalåm under VM i St. Anton i 2001. I OL i 2002 tok han bronse i både slalåm og i kombinasjonsøvelsen.

Benjamin Raich lyktes over all forventning under VM i alpint 2005 i Bormio i Italia. Han ble verdensmester i kombinasjonen og i slalåm, tok sølv i slalåm og i lagkonkurransen for nasjonslag, samt bronse i Super-G.

Raich har målsetningen for Torino-lekene klar:

- Målet er å ta flest mulig medaljer. Men jeg tror alle på det østerrikske laget har sjansen til å kjempe om gullet. Vi har mange solide løpere, mener han.

Den oppfatningen deler Kjetil André Aamodt.

- Østerrike er alltid sterke, enten det er verdenscupen eller mesterskap. De er nok blant favorittene her nede, ja, sammen med USA og Italia, sier Aamodt.

Må tjene penger nå!
34-åringen ble pappa for første gang like før verdenscupenrennet i Kitzbühel i begynnelsen av januar. Det er en av grunnene til at han smiler om kapp med sola i Sestriere.

- Nå må jeg vel levere gull her nede, slik at jeg får gullbonusen. Det koster penger med et ekstra familiemedlem, vet du, spøker Aamodt.

- Men nå har jeg fokus på det jeg skal gjøre her nede. Etterpå skal jeg være en skikkelig familiefar, lover Aamodt.

Som trolig sikrer seg sin 20. mesterskapsmedalje i løpet av de kommende ukene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.