RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frykter at cupfinalen ryker

Foto: Gorm Kallestad/Scanpix
Sist oppdatert:
LERKENDAL (TV2 Nettavisen): Halvtimen ut i semifinalen hinket en kneskadet Vidar Riseth av banen vel vitende om at cupeventyret sannsynligvis er over for i år. - Det kan fort bli operasjon på mandag, sier Rosenborgs forsvarsklippe.

ROSENBORG - SKEID 2-1: Mens lagkameratene feiret at Ullevaal-billetten er sikret, satt nordtrønderen betuttet i en krok i garderoben. Tålmodig svarte han på spørsmål om sin egen helsetilstand.

- Akkurat nå går det ikke an å spille fotball med dette kneet. Ifølge legen er det usikkert hva som er årsaken til problemet, men han frykter det dreier seg om en meniskskade. Har han rett, må jeg sannsynligvis under kniven, og det spøker for cupfinalen. Har jeg flaks, er det snakk om en vridning som leges raskt, sier Riseth.

Hederlig jobb
Dermed begynner det for alvor å tynnes ut i den bakre fireren hos trønderne. Fra før av har Åge Hareide den andre midtstopperen Erik Hoftun på skadelista.

- Akkurat nå er vi ute på litt tynn is. Selv om guttene gjør en hederlig jobb i uvante roller, ble kampen mot Skeid et tydelig eksempel på at det ikke er særlig gunstig å rokkere for mye på laget, sier Åge Hareide, som blir ”autofil” når han skal oppsummere kveldens semifinale på Lerkendal:

- Det så ut som om noen hadde fylt diesel på guttene i stedet for bensin. Det gikk fryktelig tungt i perioder. At vi hadde en utladning med seriemesterskap på søndag, er noe av forklaringen på dette. Vi kan heller ikke se bort i fra at det kanskje snek seg inn en viss undervurdering av motstanderen inn i bakhodet på oss, sier RBK-bossen, som imidlertid har ført trøndernes stolthet til klubbens første cupfinale dette årtusenet.

- Jeg er selvfølgelig glad for at vi gjennomførte en brukbar arbeidsøkt, at vi klarte å ro i land seieren og sikret supporterne en Ullevaal-tur som plaster på såret etter at vi røyk ut av Champions Leauge, sier han.

Ros til Skeid
Hareide var egentlig langt mer imponert over det gjestene presterte enn det hans eget mannskap leverte i den siste økta på veien mot cupfinalen.

- I motsetning til mange andre lag som har gjestet Trondheim denne sesongen, spilte ikke Skeid gampefotball. De satset friskt og anført av teknisk dyktige unggutter skapte de muligheter. Spesielt Daniel Fredheim Holm var god på topp, sier Rosenborg-treneren, og får en beskjeden unggutt fra hovedstaden til å ta fram et forsiktig smil.

- Selv om cupeventyret nå er over, har vi all grunn til å være fornøyd med innsatsen mot Norges beste lag. Når det gjelder min egen prestasjon må vel den karakteriseres som brukbar, sier Fredheim Holm, som nærmest visker svaret på spørsmålet om Lerkendal ga mersmak - om det kanskje med tid og stunder blir hans nye hjemmebane.

Trives i Skeid
Det er jo en kjent sak at Rosenborg følger to blad Daniel i Skeid, henholdsvis Fredheim Holm og Braaten, med argusøyne for tida.

- Jeg har det bra i Skeid og har det ikke travelt med å flytte til en annen klubb. Er tross alt bare 18 år, sier spissen, ett av flere stortalenter i Oslo-klubben.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere