RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frykter at NM ryker

Foto: Erlend Aas (Scanpix)
Sist oppdatert:
Petter Northug blir ikke kvitt forkjølelsen han har slitt med siden Tour de Ski.

21-åringen ble syk umiddelbart etter Tour-avslutningen. Nå har det gått ei hel uke uten at et av Norges største VM-håp i Sapporo om en måned har fått trent.

- Jeg har tuslet meg en tur og varmet kroppen søndag. Men det er ikke snakk om å trene. Forkjølelsen vil ikke slippe så lett, sier Northug til Nettavisen søndag ettermiddag.

- Kommer viktigere skirenn
Det passer særdeles dårlig. Torsdag starter NM på hjemmebane i Meråker. Nå frykter ikke Northug bare at han ikke rekker å finne toppformen. Kanskje ryker hele mesterskapet.

- Det kan godt hende. Det blir ikke snakk om å presse kroppen før jeg er helt frisk. Å starte opp for tidlig er det dummeste man kan gjøre. NM er viktig, men det kommer mye viktigere skirenn senere i vinter, konstaterer Northug.

Allerede etter den nest siste Tour-etappen kjente han at forkjølelsen lå på lur. Likevel presset han seg igjennom den avsluttende klatreetappen til en imponerende fjerdeplass.

Angrer ikke
Og han angrer ingenting.

- Nei, Tour de Ski var et av de store målene i vinter. Da må man være villig til å risikere litt, poengterer Northug.

Samtidig innrømmer han at tremila som utløste forkjølelsen var en kraftanstrengelse helt i grenseland.

- Jeg tror ikke det er fysisk mulig å presse seg mer enn jeg gjorde da, i hvert fall ikke for meg. Jeg hadde ikke klart å gå en meter til, fastslår Northug, som ikke husker stort av det som skjedde etter løpet.

Kjedelig
Petter Northug hadde også et langt sykdomsavbrekk før jul, men fortviler ikke over at sykdom ser ut til å forfølge ham i vinter.

- Det er kjedelig å være sjuk. Men jeg kom i bra form til Tour de Ski, og jeg tror det er fullt mulig å komme i form igjen til VM. Det er det viktigste i år, fastslår supertalentet.

NM innledes med 15 km fri torsdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere