Frykter at Northug skal legge opp

Foto: Lise Åserud / SCANPIX

- Det var sikkert greit med litt oppmerksomhet som 19-åring, men han syns ikke det lenger.

07.02.12 10:16

Trondheim (NTB): Petter Northug opplever all oppmerksomheten som en minusfaktor. Landslagssjef Vidar Løfshus er redd Northug forkorter karrieren på grunn av den enorme interessen rundt ham.

- For Petter er oppmerksomhet og presse en pest og en plage, Men han må bare lære å leve med det, sier landslagssjef Vidar Løfshus til Adresseavisen.

Northug er stadig i vinden. Det toppet seg i helgen da han tok pressefri under et norgescuprenn og senere uteble fra seierspallen.

- Er du redd for at Petter kommer til å avslutte skikarrieren på grunn av all oppmerksomheten, som han tydelig misliker?

- Ja, rett og slett. Jeg er redd for at det tar motivasjonen hans at han aldri kan være seg selv. Han kan ikke sette foten i gata uten at det er noen som roper etter han eller vil ha bilde sammen med han. Han får aldri være i fred. Det var sikkert greit med litt oppmerksomhet som 19-åring, men han syns ikke det lenger, sier Løfshus til Adresseavisen.

Northugs medierådgiver Otto Ulseth sitter med samme følelse som Løfshus. - Det er helt klart at oppmerksomheten er en minusfaktor for han. Det gjelder både fra folk og mediene, det henger sammen. Det er forferdelig for han. Jeg ser bare når han er ute og reiser hvilke teknikker han utvikler for å gjemme seg. Men dette gjelder også andre. Han er ikke den eneste som må betale den prisen, sier Ulseth. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag