*Nettavisen* Sport.

Frykter at VM ryker

Foto: LD (©TDWSport.com)

Dagen etter han ble tatt ut i troppen frykter Arvesen at han mister VM.

24.08.11 21:43

Tirsdag sto jubelen i taket i Team Sky-bussen, da det ble klart at Kurt Asle Arvesen ble en del av Norges firemannstropp til sykkel-VM i København.

Nordmannen som er inne i sitt siste år som sykkelrytter ble tatt ut for å hjelpe Thor Hushovd ogspesielt Edvald Boasson Hagen til VM-suksess.

- Jeg er utrolig stolt over å ha blitt tatt ut, og må bare takke for tilliten. Jeg skal ikke skuffe noen, sa Arvesen til procycling.no etter at laguttaket ble offentliggjort.

- Gir det en uke
Drøye 24 timer senere ser ikke ting like lyst ut lenger.

For på onsdagens etappe krasjet den rutinerte nordmannen med en liten gutt som var i ferd med å krysse gaten.

Les også:- Jeg så bare øynene hans, så smalt det

Sky-syklisten smalt i asfalten og skadet det venstre kneet. Dermed kan det spøke for VM-deltakelse for Arvesen.

- Nå får vi se det litt an. Først må jeg se om jeg klarer å starte etappen i morgen (torsdag), og så får vi gi det en ukes tid, sier Arvesen til procycling.no etter den dramatiske velten.

Eresfjordingen som har vist at formen er god, har mye rutine, og blir derfor sett på som en viktig hjelper for Edvald Boasson Hagen, som til tross for sin stjernestatus ikke har prestert helt optimalt i de tidligere seniormesterskapene.

Kristoff og Nordhaug i bakhånd
Mesterskapet, som er så godt som på hjemmebane for nordmennene, kan også bli Arvesens siste mulighet til å vise seg frem i landslagsdrakten.

Den staute Sky-syklisten er allikevel klar på at det blir uaktuelt for han å starte i København om han ikke er i topp fysisk form.

- Om jeg ikke er 100 prosent så skal jeg ikke ta plassen fra noen. Vi har både Alexander (Kristoff) og Lars Petter (Nordhaug) i bakhånd, som kan gjøre en god jobb, minner Arvesen om.

Fellesstarten i VM kjøres 25. september.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.