Gå til sidens hovedinnhold

Frykter avlysninger

Det spøker for Sørkedalens tradisjonelle skirenn førstkommende helg.

SØRKEDALEN: Klubben skal opprinnelig arrangere turrennet Sørkedalsrennet lørdag og Lauritz Bergendahls Minneløp søndag. Sistnevnte renn ser det i øyeblikket verst ut for.

– Foreløpig har vi ikke gitt beskjed om noen avlysninger, men i dag tidlig var det 27 minusgrader på stadionområdet, sier Svein Monsen i Sørkedalens IF.

Monsen er rennleder for Lauritz Bergendahls Minneløp. Sørkedalsrennet er det kona Brit Lisa Skjelkvåle Monsen som er ansvarlig for.

Barna får neppe gå

Det er forskjellige bestemmelser som gjelder for de to rennene. Turrenn kan i realiteten gå av stabelen så lenge gradestokken ikke kryper ned til 25 minusgrader.

– Det ser lysere ut for lørdagens renn, og det er også meldt noe mildere vær til helgen, sier Svein Monsen.

Søndagens renn – som er kretsrenn for klassene under 13 år og landsrenn for de over 13 år – blir trolig verre å få gjennomført.

– Vi håper alle får gått, men sånn det ser ut nå tror jeg ikke de under 16 får startet. Der er kuldegrensen 15 minusgrader, forteller Monsen.

For klassene over 16 år kan løperne stille til start så lenge temperaturen ikke er verre enn 18 minusgrader.

– Det kan bli aktuelt å skyve starten for de eldste klassene litt. Uansett håper vi i alle fall at klassene over 16 får gå, sier Svein Monsen.

Reklame

NÅ: 30 % rabatt på alle Kastel-modeller