RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frykter bråk i Cardiff

Sist oppdatert:
Malcolm Glazers oppkjøp av aksjemajoriteten i Manchester United har satt fansens sinne i kok. Politiet frykter aksjonerer i Cardiff.

United-fansen er ikke begeistret over Malcolm Glazers overtagelse av klubben. Ikke minst fordi store deler av kjøpesummen er lånte penger, som Glazer muligens vil hente tilbake ved salg av spillere.

Politiet maner til fredlige demonstrasjoner, men grupperinger har uttalt at de akter å vise sine følelser for hele verden.

Omlag 25.000 United-supportere er ventet til Cardiff og FA-cupoppgjøret mot erkerival Arsenal. Politiet advarer mot aksjoner inne på arenaen.

Manchester Uniteds uoffisielle supporterklubb, Independent Manchester United Supporters' Association (IMUSA), og andre supportergrupperinger oppfordrer til massedemonstrasjoner under lørdagens finale.

Fansen oppfordres blant annet til å kle seg i svart, som om det var klubbens begravelse de var vitne til.

Ønsker ikke et nytt Hillsborough
- Vi har tilbudt United-supporterne å demonstrere utenfor arenaen. Vi kan ikke la noen demonstrere på innsiden, ganske enkelt fordi det er en sportsarena og ikke et sted for demonstrasjoner, sier politisjef Bob Evans til BBC.

Evans påpeker hvor viktig det er at folk holder seg i ro på arenaen.

- Ta Hillsborough eller Heysel som eksempler, og se hvor galt det kan gå. Vi ønsker ingen gjentagelse av det. De kan protestere, men må holde seg innenfor loven, sier Evans.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere