– På lørdag gikk alarmklokken av for Liverpool. Man kan ikke prestere som de gjorde og forvente å komme unna med det. Nunez er nødt til å starte i de fremtidige kampene. Lista vil bli lagt høyere kollektivt, men den svekkede midtbanen gir voksende grunn til bekymring.

Slik oppsummerte James Pearce Liverpools skuffende sesongåpning mot Fulham. Pearce er blant journalistene som følger klubben tettest, og har som oftest god kontroll på hva som rører seg i klubben.

Pearce understreker videre at Liverpools midtbane var tynn allerede fra før av, med Naby Keita og Curtis Jones utilgjengelige. Han er også usikker på hvor mye tillit Klopp har råd til å vise 37 år gamle James Milner og 19 år gamle Harvey Elliot.

Bekymringene rundt Thiagos skade ble ikke mindre av at Jordan Henderson og Fabinho begge leverte skuffende prestasjoner, og aldri klarte å dominere midtbanekampen mot Fulham.

Les også: Raser over United-rykte: – En fornærmelse mot supporterne

– Uavgjort er blitt det nye tapet

Viaplays fotballekspert Petter Veland er enig med Pearce, og mener at styrkeforholdet mellom Liverpool og Manchester City gjør at poengtapet i serieåpningen er mer kritisk enn det vanligvis ville vært.

Veland forteller til Nettavisen at de siste årene viser at Premier League har blitt det LaLiga var mellom 2009 og 2014, hvor det var to lag som var så markant bedre enn de andre lagene. Han mener den interne kampen om ligatittelen gjør at et uavgjortresultat føles ut som et tap.

– Uavgjort er på mange måter blitt det nye tapet. Liverpool tapte kun to kamper i fjor - og City tre - men de lyseblå vant allikevel ligaen fordi de spilte færre uavgjortkamper, sier Veland til Nettavisen.

Mot Fulham kom de røde tilbake fra å ha ligget under to ganger etter at Darwin Nunez kom på banen. Uruguayaneren leverte både en scoring og en målgivende pasning, og Veland mener det nå ikke er tvil om hvem Klopp burde bruke fra start neste kamp.

– Hvis han er 100% «fit», så har han definitivt gjort nok allerede til å starte mot Crystal Palace. Å gi Nunez tillit fra start i sesongens første kamp på Anfield etter den formen han har vist ville vært et fint og riktig signal fra Klopp, fortsetter fotballeksperten.

Les også: Keane med brutal dom over United-stjerner: – Ikke gode nok

Må klare seg uten Thiago

Et stort skår i gleden for Liverpool-supporterne var at Thiago måtte bli byttet ut etter det Klopp omtalte som en alvorlig skade.

Mandag kveld skriver Pearce at spanjolen er ute i opptil seks uker.

– Det vil definitivt ha sin påvirkning. Det er viden kjent at Liverpool var bedre med Thiago på banen forrige sesong, både med tanke på poengsnittet med og uten han, men også hvordan Liverpool fremsto i kampene, forteller Veland.

Veland forteller videre at han hverken ble imponert av Fabinho eller Henderson mot Fulham. 19 år gamle Harvey Elliott ble han derimot imponert av, og mente at han gjorde midtbanen merkbart bedre etter at han kom inn.

Til tross for at Klopp fryktet det verste etter Thiagos skade, så har Neil Jones i Goal kommet med en positiv oppdatering etter den medisinske undersøkelsen. «Så langt vet vi ikke mer om skaden, men Liverpool håper å ha avdekket skaden tidlig slik at det er snakk om et par uker i stedet for fire uker eller mer», skriver Jones.

Jürgen Klopp har lenge vært klar på at klubben har nok midtbanespillere, men etter kampen på Craven Cottage var han ikke lenger like bastant på at klubben ikke ville foreta seg flere signeringer.

– En overgang må gi mening både nå og i fremtiden. Vi har fortsatt nok midtbanespillere. Vi får se hvordan vi reagerer på skaden, men vi vil ikke få panikk, uttalte Klopp etter kampen.

Les også: Rekdal i strupen på «ekspertene» i Fagermo-hyllest: – Hvor er de nå?

Nye signeringer

Veland mener at Liverpool er nødt til å vite mer om omfanget av Thiagos skade før man eventuelt begir seg ut på overgangsmarkedet.

– Man må kanskje se hvor lenge Thiago er ute. Hvis det er snakk om uker så mener jeg det blir helt feil å kjøpe en ny spiller, men hvis han er ute i flere måneder så kan det gi mening å hente inn en forsterkning, forteller Veland.

Veland forteller videre at det virker som om Liverpool satser alt på å hente Jude Bellingham neste sommer, og at det virker som om Klopp har sett seg ut han, og kun han, som overgangsmål på midtbanen.

Han skryter av Liverpool for at de tidligere har vært gode på å ikke handle kun for å handle, men utelukker samtidig ikke at det kan komme en signering i løpet av sommeren.

– Men mye kan skje mot slutten av overgangsvinduer. Plutselig så er det en spiller som Klopp og Edwards liker som plutselig blir tilgjengelig.

Les også: Vanvittig øyeblikk da keeperen (!) sikret LSK-poeng