Gå til sidens hovedinnhold

Frykter doping i hopp og alpint

Presidenten i det internasjonale skiforbundet frykter at nye testmetoder vil avsløre utstrakt bruk av doping i hopp og alpint.

Man forbinder ofte dopingbruk med idretter som krever ekstrem styrke eller utholdenhet. Og det er et faktum at det har vært få positive tester i tekniske skidisipliner som hopp og alpint.

Men FIS-president Gian Franco Kasper frykter at glansbildet kan slå sprekker, når det snart foreligger juridisk godkjente testmetoder som kan avsløre ulovlig bruk av veksthormoner.

Frykter veksthormoner
- Veldig snart vil vi kunne avsløre bruk av veksthormoner på en juridisk akseptabel måte. Jeg har en ekkel følelse av at veksthormoner brukes av alpinister og skihoppere for å bygge muskler, så jeg gjør alt jeg kan for å advare utøverne, sier Kasper i et intervju med Skiracing.com (se intervjuet her, ekstern lenke).

Kasper er klokkeklar på at FIS fortsatt kommer til å ha nulltoleranse i forhold til doping.

- Vi godtar ingen unnskyldninger, fastslår den internasjonale skipresidenten, som opplyser at FIS nå årlig bruker mer enn en million dollar (5,3 millioner kroner) på å avsløre dopingmisbruk.

- Stoppe så mange som mulig
- Det er mange penger i én organisasjon, poengterer Kasper, som likevel bare er betinget optimist med tanke på en dopingfri idrett.

- Vi lever ikke i den illusjonen at vi en dag vinner kampen mot doping, men selvfølgelig skal vi stoppe så mange juksemakere som mulig, sier Gian Franco Kasper.

Les flere skisaker i Nettavisens vintersportsmagasin!

Reklame

Ny bok: Husker du disse to idiotene?