*Nettavisen* Sport.

Frykter Fabregas-skade

Foto: (AP/Scanpix)

Arsenal knuste Portsmouth, men ikke uten ordentlig bismak.

22.08.09 20:04

ARSENAL – PORTSMOUTH 4-1:

De to siste kampene har Arsenal-manager Arsène Wenger valgt å bruke Alexandre Song på midtbanen sammen med Francesc Fabregas og Denilson. Resultatet har vært en imponerende 6-1-seier borte mot Everton i Premier League-åpningen, og en viktig 2-0-seier borte mot Celtic i Mesterliga-kvalifiseringen.

Det var derfor ventet at den unge kameruneren ville få fornyet tillit til lørdagens hjemmekamp mot Portsmouth, men i stedet valgte den franske manageren å bruke landsmannen Abou Diaby. Og akkurat dette skulle vise seg å være et realt sjakktrekk fra Wengers side.

To raske fulltreffere
Den skadeforfulgte midtbanemannen vartet nemlig opp med en strålende kamp på The Emirates, og i løpet av første omgang tegnet han seg på scoringslisten to ganger.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: EPA/Scanpix

Og med dette så viste han at Arsenal kanskje har langt flere strenger å spille på i kampen om sitt første trofé siden 2005, enn det mange hadde tippet på forhånd.

- Vi skapte masse sjanser i første omgang. I andre slapp vi oss litt ned. Alle satser offensivt for oss i dag, sier Arsenal-manager Arsene Wenger til Sky Sports.

- Jeg hadde håpet at Robin van Persie også hadde tegnet seg i målprotokollen i dag. Han er vår beste målgjører, og det er derfor han spiller, sier Wenger.

Det første målet kom etter 18 minutters spill, og var et resultat av godt forarbeid av en annen skadeforfulgt spiller, Eduardo Da Silva. Kroatbrassen mottok en strålende pasning fra Fabregas, før han dro seg innover i banen, og fant Diaby midt foran mål. 23-åringen styrte ballen på nydelig vis opp i krysset. Et herlig angrep, og et flott mål.

Den andre fulltrefferen var også vakker. Arsenal kontret i kjent stil, før Emanuel Eboue spilte fram til Diaby. Han trillet ballen i nettet bak Pompey-keeper David James.

Tvilsom redusering
Arsenal styrte det meste i første omgang, og burde faktisk ledet med mer enn to mål til pause. Men i stedet var det gjestene som skulle få et lite håp i det 37. minutt.

Nadri Belhadj plukket opp en lang corner, og slo den inn igjen foran mål.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Afp/scanpix

På bakerste stolpe dukket Younes Kaboul opp og kjempet ballen i mål i duell med Arsenal-keeper Manuel Almunia. Mange dommere hadde nok blåst for angrep på keeper, men Steve Bennett dømte mål. Dermed sto det 2–1 til pause.

Bøtter inn mål
Hvorvidt Bennets avgjørelse var riktig eller ikke, kan selvfølgelig diskuteres, men det skulle uansett ikke få noen stor betydning for sluttresultatet. Arsenal var nemlig flere hakk bedre enn Portsmouth i kampens siste 45 minutter.

William Gallas fikk mye pepper forrige sesong, men så langt i høst har han imponert. I første kamp scoret stopperen mot Everton, og lørdag var han frampå igjen.

En dødball ble slått inn i boksen, og Robin van Persie stusset til Thomas Vermaelen. Nykommeren fant Gallas, som satte inn 3–1 fra kort hold.

Spikeren i Portsmouth-kista fikk unggutten Aaron Ramsey æren av å sette inn. Van Persie tredde gjennom til waliseren, som iskaldt ordnet 4-1-seier til Arsenal.

Dermed står Arsène Wengers menn med full pott etter to kamper. Londonlaget topper tabellen og har herlige 10–2 i målforskjell etter to kamper.

- Det å score 10 mål på de to første kampene er helt fantastisk. Vi kunne ikke ønsket oss en bedre start på sesongen, sier Wenger.

Skadet
Det var imidlertid ikke bare glede. Cesc Fabregas måtte forlate banen ved pause, og i verste fall er han ute av spill i flere uker.

- Han er ute i tre uker hvis hamstringen har fått en liten strekk. Hvis den bare er litt sår, så kan han kanskje rekke onsdagens kamp mot Celtic. Vi vet mer i løpet av et par døgn, sier Wenger.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.