*Nettavisen* Sport.

Frykter historien skal gjenta seg

Mark Cavendish og Thor Hushovd (grønn trøye) diskuterer etter målgang. Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

Cavendish frykter noen skal ta «en Hushovd».

17.07.11 21:53

Mark Cavendish vant søndagens etappe i Tour de France. Med det økte han også ledelsen i kampen om den grønne trøyen.

Den lynraske briten (både på sykkel og i munnen) leder nå med 37 poeng på Jose Joaquin Rojas og med 71 poeng på Philippe Gilbert.

Allikevel ønsker ikke Cavendish å si at han har trøyen i lomma.

Ikke vunnet
- Kampen om den grønne trøyen er ikke over. I fjor trodde alle at det var Hushovd og Petacchi som skulle kjempe om den, men så kom jeg tilbake, sa Cavendish etter etappeseieren i Montpellier ifølge cyclingnews.

- Jeg tror fortsatt at det vil bli vanskelig, fordi både Gilbert og Rojas fortsatt samler poeng. Den er helt klart ikke sikret.

Som seg hør og bør takket også Cavendish laget sitt etter seieren. Han fortalte om hvor fantastisk laget var, og hvor heldig han var som hadde det rundt seg.

Men han nektet å si at han hadde den grønne trøyen til odel og eie. Han dro frem kampen om den grønne trøyen i 2009.

Frykter bakkene
Da så det lenge ut som at Cav skulle vinne den, men så kom Hushovds stunt i fjellene. Nå frykter briten at det samme kan skje igjen.

- Ingenting er garantert. For to år siden trodde jeg at jeg hadde den grønne trøyen, men så kom Thor og angrep i fjellene. I fjor var jeg ute av det, for så å ende opp med å tape den med 10 poeng.

Han pekte også på konkurrentenes fordeler, som selvfølgelig er I motbakkene.

- Gilbert er en utrolig talentfull rytter, og Rojas er en mye bedre klatrer enn meg. Det er kanskje noen spurter som han kan ta i spurtene, som jeg ikke kan ta, lød det fra den munnrappe briten.

Det er bare en virkelig flat etappe igjen i årets Tour de France. Det er selvfølgelig etappe som ender på Champs-Élysées. Ellers er det et par kuperte etapper hvor det er vanskelig å se at Cavendish skal sitte med. Det kan kanskje Gilbert og Rojas gjøre. Dermed blir det virkelig spennende å se på hva som skjer i kampen om poengtrøyen.

PS: Philippe Gilbert har avslørt at Omega Pharma-Lotto har en liten plan om å kjøre så hart at Cavendish ikke rekker tidslimiten på etappen til Alpe d'Huez.

---- Tour de France-quiz ----

Dagens spørsmål (17. juli) :

Hvilken nordmann har den beste sammenlagtplasseringen i Tour de France?

1) Jostein Wilmann 2) Atle Kvålsvoll 3) Dag Otto Lauritzen

Svar: Kodeord «tdf» etterfulgt av «ditt svaralternativ» til 1904. Det koster tre kroner.

Dagspremie: procycling.no sykkelbukse, inkl. ben.

PS: Alle som deltar er med i trekningen om en tur til sykkel-VM i Danmark. Konkurransen er et samarbeid mellom procycling.no og P4.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag