Kombinertstjernene Magnus Moan og Petter Tande sa nei til landslaget. Det er blitt møtemat på øverste hold i Norges Skiforbund.

Etter et møte mandag, ble det tirsdag sendt ut pressemelding om at skistyret i utgangspunktet ikke godtar at Moan og Tande bryter med kombinertlandslaget.

- Det er ikke problemfritt at de ønsker å stå utenfor landslaget. Derfor må vi diskutere hvilke konsekvenser dette kan få, både for dem og for kombinertkomiteen, sier skipresident Sverre Seeberg til Nettavisen, men uten å ville utdype hvilke konsekvenser det kan være snakk om.

Saken skal behandles på et nytt møte 18. mai.

Les også: Godtar ikke landslags-nei

- Forholder meg rolig
I Trondheim sitter hovedpersonene og er litt undrende til det hele.

- Jeg har ikke hørt noe fra noen, verken i Norges Skiforbund eller Olympiatoppen, den siste uka. Jeg vet ingenting om hva som diskuteres på disse møtene. Derfor forholder jeg meg helt rolig, sier Magnus Moan til Nettavisen onsdag morgen.

Han frykter med andre ord ikke å bli truet med inndratt lisens. Det ble Petter Northug indirekte truet med da ryktene gikk i fjor høst om at han ville forlate landslaget.

- Hvis Skiforbundet vil ha deg med på landslaget og du sier nei, la oss si at du for eksempel er den beste, vil det bli sånn at Skiforbundet med hjemmel i rennreglementet kan ta startlisensen din. Og det kommer vi til å gjøre, sa skipresident Seeberg til VG i november.

Ikke økonomiske motiver
- Dette kan ikke sammenlignes med situasjonen rundt Petter Northug. Så vidt jeg oppfattet det, var det snakk om at han skulle etablere et lag utenfor Skiforbundet, blant annet av økonomiske årsaker. Jeg og Petter Tande skal jo være på Granåsen Skiteam, som er en del av organisasjonen til Norges Skiforbund, sier Moan til Nettavisen.

Han understreker at valget overhodet ikke er økonomisk motivert:

- Vi har gjør dette fordi vi trenger en forandring. Nye utfordringer og mindre reising, gir oss ny motivasjon. Det gjør at vi er bedre rustet til å stå på toppen av seierspallen under VM i Holmenkollen neste år og i OL om fire år. Og da skal vi selvfølgelig representere Norge og gå i den norske landslagsdrakten.

Sportslig gevinst
- Mener du at Kombinert-Norge får en sportslig gevinst av dere står utenfor?

- Jeg mener at jeg og Petter kommer til å prestere bedre. Og på sikt kan det bidra til at vi får fram flere talenter, som blir inspirert av at vi er en del av miljøet i Granåsen Skiteam, sier Moan.

- Kan det være aktuelt å formelt sett være en del av landslaget, men med et veldig tilpasset opplegg?

- Det ønsker jeg egentlig ikke å kommentere. Vi har tatt den beslutningen vi mener er best, og som sagt har jeg ikke hørt noe fra Norges Skiforbund om at det er problematisk, sier Magnus Moan – som understreker at han har en åpen dialog med landslagets sportssjef Kjetil Strandbråten.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!