RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frykter ikke kulden

Sist oppdatert:
Langrennstrener Krister Sørgård tror det kan bli kaldt under kommende helgs World Cup-åpning i Gällivare. Men han mener Norge står bedre rustet på kaldføre i år enn i fjor.

Forrige sesong ble norske løpere regelrett fragått når temperaturen krøp langt ned i gradestokken. Det frykter ikke herretreneren vil skje denne sesongen.

- Jeg tror vi har kontroll på det i år. Vi har gjort noen grep i forkant av sesongen. Blant annet har vi testa flere typer ski, og jeg tror vi er bra dekka på kaldt føre, sier Sørgård til TV 2 Nettavisen.

Kan bli kaldt
Troppen reiser til den nordsvenske byen i morgen for å forberede seg til sesongens første internasjonale møte på litt lengre distanser. Og det kan bli kaldt i Gällivare.

- I går hørte jeg at det var tre minusgrader og fine forhold. Men det kan fort bli veldig kaldt der på disse tider av året. Jeg hørte at det var 17 minus i Karasjok i går. Og det er ikke langt unna. SÅ vi får se hvordan det blir, sier han videre.

Har troen
Gutta skal gå 15 kilometer klassisk lørdag, og mixed stafett på søndag. Og Sørgård har forhåpninger til verdenscupstarten.

- Vi bør være på topp i 15 kilometer klassisk. Det er en distanse som vi tradisjonelt har gjort det veldig bra. I fjor vant vi dobbelt på distansen under verdencupåpningen i Kuusamo, Da Anders Aukland vant foran Jens Arne Svartedal.

- Vi er gode nok til å gå til topps. Men det er små marginer, og det skal bare feil ski og smøringsvalg til før vi er langt nede på listene. For to år siden var beste nordmann nummer åtte i åpningen, sier Krister Sørgård til TV 2 Nettavisen.

Spent
Han innrømmer at han er spent på hvor de norske løperne står i forhold til konkurrentene.

- Ja, jeg er veldig spent som alltid før skisesongen kommer skikkelig i gang. Jeg vet jo at både Odd-Bjørn (Hjelmeset) og Frode (Estil) gikk veldig gode løp på Beitostølen, men jeg føler meg ikke sikker på noen måte. Vi får svaret til helga hvor vi står i forhold til konkurrentene, understreker han videre.

Kvinnene skal gå 10 kilometer klassisk og mixed stafett i den nordsvenske byen kommende helg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere