*Nettavisen* Sport.

Frykter ikke Nasri

Foto: Kyrre Lien/Scanpix

- Jeg håper heller vi skaper problemer for Frankrike, sier Brede Hangeland.

10.08.10 08:32

LILLESTRØM (Nettavisen): Arsenals Samir Nasri - i sin ungdom omtalt som en av mange «nye Zinedine Zidane» i Frankrike - har i en alder av 23 år etablert seg som en stjerne i Premier League.

Franskmannen, med algeriske aner, kom til londonklubben tilbake i 2008 og gjorde seg straks bemerket.

Den offensive midtbanespilleren ble noe overraskende ikke tatt med i Frankrikes VM-tropp denne sommeren, men det kan han kanskje takke seg glad for nå. «Le Bleus» røk hodestups ut av gruppespillet, og reiste hjem i skam etter svake prestasjoner.

Både på banen - og fullt kaos utenfor banen. Nicolas Anelka ble sendt hjem for å ha skjelt ut Raymond Domenech, noe som igjen resulterte i regerett mytteri blant de øvrige spillerne.

Resultatet var at alle VM-stjernen ble vraket av nasjonens nye landslagstrener, Laurent Blanc, til treningskampen mot Norge på Ullevål onsdag. Samir Nasri derimot, han er med.

- Kan skape problemer
23-åringen har vært i knallform for Arsenal under sommerens oppkjøring, og skal man tro rapportene burde de norske forsvarsspilleren være ekstra oppmerksom på den teknisk begavede spilleren. På seks treningskamper i sommer har franskmannen nettet fem ganger for Arsenal, og det sammen med et mannskap som på langt nær er londonklubbens beste.

Brede Hangeland, som har utkjempet dueller mot Nasri i Premier League, lar seg imidlertid ikke skremme av 23-åringens gode form, men må medgi at 23-åringen kan skape problemer.

- Nasri kan potensielt være en som kan skape problemer, men jeg frykter ham ikke. Jeg håper vi er gode nok til å skape problemer for dem også, sier Hangeland til Nettavisen.

- Jeg kjenner ikke til det franske laget så mye. Men jeg regner med at de er raske og tekniske. Det blir nok både tett og jevnt.

- Snart starter alvoret
Oppgjøret mot Frankrike onsdag er Norges siste treningskamp før EM-kvalifiseringen tar til. Hangeland innrømmer at det nå skal bli godt med noen skikkelige landskamper igjen.

- Ja, det blir greit å komme i gang med alvoret igjen nå snart. Det har vært mye treningskamper den siste tiden, sier Hangeland.

- Dette er den siste testen før kvalifiseringen tar til. Det er en viktig kamp der vi skal øve før alvoret starter mot internasjonal svært god motstand, sier landslagskapteinen om kampen.

Også landslagssjef Egil Drillo Olsen ser på møtet med Frankrike som en siste mulighet til å finpusse formen inn mot kvalifiseringen, og som vanlig ble sjefen spurt om taktikken.

- Vi har gode erfaringer med både 4-5-1 og 4-4-2. Men jeg har vel funnet ut at med 4-4-2, så må vingene jobbe mer på midtbanen. Med en 4-5-1-formasjon kan vi bruke mer offensive vingtyper, slik som for eksempel Erik Huseklepp, sier Drillo.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.