Gå til sidens hovedinnhold

Frykter ikke rød tippeliga

I helgens runde av Tippeligaen ble det delt ut fire røde kort. Men dommeransvarlig i NFF, Reidar Bjørnestad frykter ikke at ligaen blir tøffere.

- Nei. Det er klart at i noen kamper mellom enkelte lag blir det mer intensivt enn i andre. Og også avhengig av hvilken posisjon lagene er i på tabellen, men noe trend til at det tetner seg til er det ikke, sier Bjørnestad til TV 2 Nettavisen.

Med de fire i helgen, er det delt ut 14 røde kort til nå i årets tippeliga. Det som flest får røde kort på er såkalte stygge taklinger.

- Det er en tendens til at det som de fleste får rødt kort på er at de stopper motstanderen uten å ta ballen, forteller Bjørnestad.

Færre kort

Grisetaklinger eller ikke. Det er likevel kommet færre kort til nå i år enn i fjor. 2002-sesongen ble det til sammen delt ut 30 kort. De lagene som fikk flest røde var ikke uventet de som var med i bunnstriden, Moss, Bryne og Sogndal. Det er syv runder igjen av årets sesong, så tallet kommer trolig til å bli lavere i år enn i fjor.

- Det er klart at dommerne har blitt dyktigere til å komme til enighet om hva som er straffbart, sier Bjørnestad om årsaken til at det er kommet færre kort i år. Likevel understreker han at sånne ting er helt og holdent opp til spillerne selv.

- Det er opp til spillerne selv om de forholder seg til spillereglene. Dommeren er bare der for å hjelpe spillerne til å holde seg til spillereglene og beskytte spillerne, avslutter han.

PS! Per dags dato er det Sogndal som har flest røde kort. De har tre. Bunnlagene Tromsø, Aalesund og Lyn har alle to.

Oversikt over røde og gule kort finner du her.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot