RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frykter kampfiksing i norsk hockey

Sist oppdatert:
Tirsdag kveld stanset en rekke bookmakere alt spill på kampen mellom Comet og Lillehammer i den norske toppserien i ishockey, etter mistanker om kampfiksing.

I forkant av gårsdagens oppgjør ble det satset betydelige summer på Comet som vinner av kampen. Mange av spillene ble gjort fra utlandet. Østfoldlaget, som allerede er klar for kvalifiseringsspill for å unngå nedrykk, vant overraskende 2-1.

- Til tross for at vi senket oddsen, bare fortsatte folk å spille. Vi har aldri sett noe lignende. Dette lukter det lang vei av, sier Bent Svele, daglig leder av Landbrokes Norge, til VG.

Både Ladbrokes, Centrebet og Norsk Tipping stoppet alt spill på kampen da mistanken om juks ble vekket. Centrebet kontaktet også styrelederen i Lillehammer, for å undersøke saken nærmere.

- Det er helt uaktuelt at LIK som ishockeyklubb har lagt seg for Comet. Men når slike ting kommer opp, må vi ta det utrolig seriøst. Dette må vi komme til bunns i, sier Lillehammers styreleder Kjell Stenberg til avisen.

I natt hadde Stenberg et kort møte med spillerne i klubben, før han hadde en lengre prat med trener Kiri Justra.

Ifølge VG skal det ha blitt satset betydelige beløper på Comet-seier i en rekke europeiske land, blant annet Polen, Tsjekkia, Kypros og Østerrike.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere