RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frykter kaos i ski-VM

Sportssjef Bjørnar Håkensmoen frykter trafikk-problemer under ski-VM i Oberstdorf.

Arrangørene får nemlig ikke sperre av veier for å frakte kun akkrediterte deltakere til arenaene. Dermed må utøverne pent sitte i bilkø sammen med 30-40.000 turister og tilskuere.

Det er Håkensmoen lite glad for.

Usikker
- Det er klart jeg frykter logistikk-problemer, men jeg er litt usikker på hvor reelt det er. Vi vet jo ikke hvor mange andre som skal benytte veiene da.

- Men en ting som er sikkert er at vi ikke ønsker å bruke mye tid på å sitte i bil, og kanskje komme for seint til arenaene. Man kan alltids forsøke å time kjøringen. Men uforutsigbare ting kan skje, sier Håkensmoen til TV 2 Nettavisen.

Gode på logistikk
Han understreker at han likevel ikke ser helt svart på situasjonen, en måned før VM starter.

- Nå er jo tyskerne generelt sett gode på logistikk, da. Og de har jo arrangert noen skirenn opp i historien før. Så de må løse dette, slik at det blir mulig å komme seg til arenaene, sier Håkensmoen til TV 2 Nettavisen.

Nordmennene skal bo noen kilometer utenfor VM-byen, og er avhengig av transport til arenaene. De har valgt å bruke arrangørenes transport under mesterskapet.

- Har kontroll
Mediekoordinator Marc Kirschner i organisasjonskomiteen mener de har kontroll på trafikksituasjonen.

- Når det gjelder turister og publikum så har vi en plan for dette. Under VM så kommer det tog til Oberstdorf med turister hvert 20 minutt. Disse blir sendt videre med skyttelbusser til arenaene. Vi har en kapasitet til å ta unna 50.000 mennesker per dag. Det blir også skyttelbusser for både presse og medier, sier han til TV 2 Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere