*Nettavisen* Sport.

Frykter kaos i vinter-OL 2006

OL

Det internasjonale skiforbundet (FIS) har gitt arrangørene av vinter-OL i italienske Torino en kraftig advarsel. FIS frykter nemlig kaotiske tilstander.

Onsdag ble det kjent at antall overnattingsplasser langt fra oppfyller kravene fra både FIS og IOC. Også transporten til de ulike arenaene blir vesentlig lengre enn tidligere beregnet.

Vinter-OL i 2006 finner sted i Torino i, men FIS har også allerede funnet flere mangler ved de forskjellige arenaene, melder Ritzau.

Kraftig advarsel
Nå kommer FIS med en kraftig advarsel til de italienske arrangørene.

- Ifølge de opplysninger vi har mottatt fra arrangørene i Torino i dag (onsdag), mangler det nå 4.000 sengeplasser i nærheten av hvor konkurransene skal avvikles, sier FIS' president Gianfranco Kasper.

Og stopper ikke der.

- Samtidig viser det seg at transporttidene til enkelte konkurranse-steder kan løpe opp i fem timer hver vei. Det er direkte uanstendig, og akkurat nå kan vi ikke annet gjøre enn å håpe på et mirakel, sier Kasper.

Ifølge Kasper skyldes feilene at arrangørene ikke har gått i gang med å få lokale innbyggere til å leie ut boligene sine i OL-perioden. Det var noe av det første den olympiske komité i Italia lovet FIS.

Vil ordne seg
Talsmann for arrangørene av Torino-OL, Cristiano Carlutti, sier i en kommentar at alt vil bli ordnet så snart som mulig.

- Dette er utfordringer vi er i gang med å løse. Og når det er snakk om transporttiden, vil det overhodet ikke være snakk om en transporttid på over 150 minutter hver vei, fastlår Carlutti.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.