RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frykter liv kan gå tapt

Sist oppdatert:
Ingen vil plukke opp regningen som kan redde liv i kampen mot spiseforstyrrelser.

Jorunn Sundgot-Borgen frykter at liv kan gå tapt dersom ikke kampen mot spiseforstyrrelser intensiveres. Kostholdseksperten er lovet millioner av idrettsforbundet.

Problemet er bare at ingen vil plukke opp regningen.

Se innslaget på TV 2 Sporten her.

- Trenger tre millioner
Spiseforstyrrelser er et alvorlig problem i norsk idrett og TV 2 har dokumentert dette gjennom en rekke reportasjer. Olympiatoppens kostholdsekspert Jorunn Sundgot-Borgen vil sykdommen til livs, men etter det TV 2 erfarer trengs tre millioner og det raskt.

- Toppledelsen i norsk idrett har lovet midler til spiseforstyrrelses-problematikken, sier Jorunn Sundgot-Borgen til TV 2 Sporten.

- Dette er et så alvorlig problem som også har vært avdekket av media gjennom de siste månedene, så det bør man, bekrefter idrettspresident Tove Paule.

- Jeg har hørt at hun har nevnt millioner, så det har jeg tro på, repliserer Sundgot-Borgen.

Olympiatoppen må fordele
Men pengene må komme direkte fra Olympiatoppen, mener idrettspresidenten.

- Olympiatoppen får jo i 2008 over 100 millioner og de må da selv prioritere dette arbeidet som de mener er veldig viktig, så vi håper at det blir gjort, sier Paule.

- Per i dag så har vi ikke ferdig budsjetteringene innenfor de ulike postene, men det vil vi ha klart senere, svarer toppidrettssjef Jarle Aambø til TV 2 sportsnyhetene.

- Kan du love penger i det hele tatt?

- Ja, men det er viktig å skille mellom ulike ansvarsområder her. Vi jobber først og fremst med toppidrettsutøvere, og så er det et mye større problem og en utfordring for mange flere. Der er det andre som også må gjøre en betydelig sterkere jobb, presiserer Aambø.

Og mens idrettstoppene krangler om regningen frykter Sundgot-Borgen for livet til de som er rammet.

- Det kan redde menneskeliv og det kan redde veldig mange unge jenter og gutter i forhold til å drive idrett så lenge de har lyst, avslutter Sundgot-Borgen til TV 2 Sporten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere