Gå til sidens hovedinnhold

- Frykter medaljetørke i VM

Halvard Hanevold tror skiskytterherrene føler presset.

Det norske herrelandslaget i skiskyting har skuffet stort så langt denne sesongen.

Kun tre indiviuelle pallplasser har det blitt på børsegutta når sesongen nærmer seg halvveis, alle tatt av Emil Hegle Svendsen.

Bekymringsverdig dårlige tall, mener NRKs skiskytteekspert Halvard Hanevold.

- Vi har hatt åtte og tolv pallplasser på dette tidspunktet de siste to sesongene, og det er klart at ingen er fornøyd med hvordan situasjonen er per i dag. Jeg skal innrømme at jeg er mindre optimistisk nå enn jeg har vært før tidligere VM, sier Hanevold til Nettavisen.

Bedre konkurrenter
Han ønsker ikke å svartmale situasjonen helt, men er klar på at det har sviktet på flere områder.

- En mann som Tarjei Bø har jo naturligvis vært mye skadeplaget, og med ham på laget er det veldig sannsynlig at det ville blitt flere pallplasser. Likevel er det ikke til å stikke under en stol at det som har blitt prestert på skytingene, ikke holder mål, fortsetter Halvard Hanevold.

Skyteprestasjonene er likevel bare én del av forklaringen på hvorfor resultatene i stor grad har uteblitt, og som har gjort at Norge ikke lenger kan kalle seg verdens beste skiskytternasjon.

- Den store forskjellen på denne sesongen i forhold til de siste, er hvor stor utvikling andre nasjoner har hatt i langrennssporet. Russerne har virkelig fått fart på skiene, samtidig som nordmennene ikke har blitt bedre skyttere. Da blir det naturligvis mye jevnere enn det har vært tidligere, forteller Hanevold.

Må prestere
Om ikke skiskytterherrene snart begynner å prestere som forventet, er den tidligere skiskytterstorheten usikker på hvordan stemningen vil bli inn mot VM.

- Uten gode resultater i Ruhpolding denne helgen og Anterselva neste uke, kan nok media fort dra i en veldig negativ retning, og presset vil øke på løperne.

- Jeg synes det er vanskelig å vite hvordan dette vil påvirke dem, men tror nok at de føler seg presset. Det kan gjøre dem enda mer revansjelystne eller det kan skape en negativitet som forplanter seg, sier Hanevold.

Han er likevel forsiktig optimist før VM-starten 7. februar.

- Jeg håper og tror at gutta kan få orden på prestasjonene i løpet av de neste ukene, men må innrømme som sagt innrømme at jeg er mer skeptisk foran dette VM-et enn tidligere.

Skiskytterherrene går sprint i Ruhpolding lørdag.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien

Kommentarer til denne saken