*Nettavisen* Sport.

Frykter Old Trafford blir solgt

Manchester United-fans frykter at Malcolm Glazers kjøp av klubben kan føre til at Old Trafford blir solgt.

24.05.05 10:17

Den styrtrike amerikanske forretningsmannen Glazer har allerede røpet litt av sine planer for oppkjøpet av Manchester United.

Blant annet kommer Glazer til å belåne klubben for å dekke kostnaddene han har hatt til å kjøpe den. Ifølge engelske medier ønsker han å øke lånekostnadene fra 3,3 milliarder til 6,7 milliarder kroner og overføre dem til Manchester United.

Frykter salg av Old Trafford
Planene har fått grupperingen av Manchester Uniteds fans som er sterkt imot Glazers oppkjøpsplaner - Shareholders United - til å frykte at amerikaneren selger Old Trafford til private næringsdrivende.

- Han kan finne noen andre å låne penger av, men hvem ønsker å låne ham pengene? Den andre muligheten er at han kommer til å selge Manchester Uniteds eierinteresser i Old Trafford, sier formannen i Shareholders United, Nick Towle.

Et salg av Old Trafford vil bety at Manchester United mister en av sine sikreste inntekskilder. Klubben må i tillegg betale eventuelle nye eiere både for å bruke Old Trafford og spille kampene på det tradisjonsrike anlegget.

- Dette er et frykelig mareritt. Ingen har oversikt over hvordan dette kommer til å fungere. For oss er et slikt scenario helt latterlig, sier Towle.

United av børsen
Den styrtrike amerikanske investoren Glazer sikret seg nylig over 75 prosent av aksjene i verdens rikeste fotballklubb, og skal ifølge AP ha ambisjoner om å kjøpe de resterende aksjene.

I går ble det ifølge AP klart at Glazer gjør alvor av å ta Manchester United av børsen. Dette skjer etter alt å dømme 22. juni, altså om en knapp måned. Årsaken er trolig at Glazer ønsker å avskrive privat gjeld på Manchester United.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.