*Nettavisen* Sport.

Frykter press utenfra kan gi Solskjær sparken i Manchester United

 

GIKK RETT VEST: Ole Gunnar Solskjær sliter tungt med å få Manchester United-spillerne til å lystre. Her avbildet under bortekampen mot Newcastle søndag, der laget røk på sitt tredje tap i Premier League-sesongen. Foto: Lee Smith (Reuters / NTB scanpix)

Det påstås også at flere spillere ikke lenger har tro på prosjektet med nordmannen som manager.

08.10.19 13:12

Etter den verste ligastarten på 30 år står Manchester United, og spesielt manager Ole Gunnar Solskjær, laglig til for hogg.

Engelske medier rapporterer nå om en økende misnøye rundt samarbeidet mellom den norske manageren og spillergruppa. Flere skriver tirsdag at Solskjær frykter sparken om de røde djevlene taper klart hjemme mot Liverpool i neste Premier League-runde.

Den respekterte BBC-journalisten Simon Stone siterer en av Uniteds egne ansatte i støtteapparatet når han omtaler situasjonen i Manchester United som «en hengemyr av middelmådighet». Stone spør seg selv hvor mye verre det kan bli i klubben akkurat nå. Tapet for Newcastle på St. James'Park i helga var bare det siste av en lang rekke svake resultater.

Man. United har ikke vunnet en bortekamp siden Crystal Palace ble slått på Selhurst Park så langt tilbake som 27. februar. Og etter bare to trepoengere på Premier Leagues første åtte runder ligger laget under midten på tabellen, og kun to poeng over nedrykksstreken.

Flere av Stones United-kilder har dog avvist at man ville kommet bedre ut av sesongens først uker ved å beholde Romelu Lukaku og Alexis Sánchez. De to nåværende Inter-spillerne skal begge ha vært klare på at de ikke lenger ønsket å spille på Old Trafford.

Trøbbel i overgangsvinduet

Solskjær la i sommer ikke skjul på at han ville ha inn flere nye spillere. Men en kombinasjon av at de riktige ikke var tilgjengelig, høye priser og Uniteds manglende evne til å kvitte seg med uønskede spillere, satte en stopper for flere kjøp.

Simon Stone bemerker at Solskjærs store problem, foruten skadene til spillere som Anthony Martial, Paul Pogba og Luke Shaw, er utskiftingene United ikke fikk gjort i løpet av sommervinduet. Flere spillere oppfyller ikke kriteriene den norske manageren føler er nødvendig for en spiller i klubben, enten det dreier seg om mentalitet eller ferdighetsregister.

BBC-journalisten skriver også at det er en «veldig reell frykt innad i klubben». Denne frykten skal dreie seg som om at presset mot Solskjær fra utsiden kan bli for stort dersom Manchester United taper klart hjemme mot Liverpool rett etter landslagspausen.

Spørsmålet vil i så fall bli om Uniteds eiere og ledelse likevel vil fortsette å støtte Solskjær ved et nytt sviende nederlag. Viseformann Ed Woodward uttrykte fortsatt støtte til manageren for mindre enn to uker siden, men flere nedturer kan endre på dette i nær framtid.

Stone mener en eventuell sparking av nordmannen på dette tidspunktet ville føles urimelig for en del personer i klubben som mener Solskjær ikke har fått forsterkningene han trenger.

Mandag gikk angrepsstjernen Marcus Rashford ut i sosiale medier og beklaget de siste ukenes dårlige kamper til Manchester United-fans.

Rashford påpekte et supporterne fortjener bedre, og la til at laget og klubben har bedre prestasjoner som eneste fokusområde akkurat nå.

- Har mistet troa

The Sun-journalistene Neil Custis og Richard Moriarty hevder flere av Manchester United-spillerne ikke lenger har troa på Solskjær som manager. Kristiansunderen skal ha observert at disse spillerne hører stadig mindre på instruksene hans.

Etter tapet for Newcastle skal Solskjær ha sagt at spillerne selv kan bli skadelidende for ikke å ha fulgt planen hans. Den norske manageren mener angivelig at dersom han får sparken, kan de samme spillerne bli sendt på dør av den neste manageren på Old Trafford.

Ifølge The Suns journalister greier ikke Manchester Uniteds spillergruppe å forstå hva planen til Solskjær er, bortsett fra at det må løpes mye. Kontringene som ga sterke resultater i nordmannens første måneder som manager i klubben blir demmet opp for av motstanderlag. Solskjær virker ikke som han har en plan B, eller i alle fall ikke plan som spillerne følger, bemerker Custis og Moriarty.

Såkalte «hårfønere» i garderoben fra Solskjær ser heller ikke ut til å vekke liv i de utvalgte på banen. Selv om manageren skal ha vært fornøyd med enkelte av de yngre spillerne i 0-0-kampen i Europa League borte mot Alkmaar, har mer etablerte navn fått høre det, særlig etter nederlaget i Newcastle.

Nordmannen skal ha kritisert spillergruppa for mangelende evne til å følge spillesystemet de forsøkte å terpe på treningsfeltet, og hevdet at klubber i Championship spiller bedre fotball enn dem for tida, skriver The Sun.

Solskjær skal også ha sendt spillerne inn i landslagspausen med klar beskjed om se grundig på seg selv i speilet og få orden på innstillingen de har vist.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.