Torsdag kom nyheten Bislett-arrangørene håpet å slippe, men samtidig halvveis hadde ventet på: Jaysuma Saidy Ndure blir ikke klar til Bislett Games fredag 6. juni. Krampen sprintkometen pådro seg i sesongdebuten i Qatar gjør det umulig for Ndure å stille.

- En trist nyhet for oss, og helt sikkert også for Jays, men vi var halvveis forberedt på det. Disse sprinterne er jo litt som formel 1-bilene: De går skummelt fort når de fungerer, men ødelegges jo hele tiden, sier Bislett-general Steinar Hoen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Ikke bekymret
Dermed mistet det norske Golden League-stevnet én av de to største attraksjonene sett med norske øynene. Duellen mellom «Jays» og Derrick Atkins, hurtigtoget fra Bahamas og sølvmedaljør fra fjorårets VM, tegnet til å bli et av de store høydepunktene under friidrettsstevnet.

Nå må publikum «nøye seg med» spydduellen mellom Andreas Thorkildsen og Tero Pitkämäki som den store duellen med norsk seierskandidat.

- Det kunne blitt en ordentlig morsom duell mellom Jays og Atkins. Ndure kunne sikkert klart norsk rekord og sågar vunnet 100-meteren i toppform, tror Steinar Hoen.

Men stevnegeneralen lar seg ikke bekymre. Han vet uansett at årets Bislett Games blir preget av knallgode resultater.

- Vi har 16 øvelser i Bislett Games, så at en av utøverne må trekke seg er jo langt fra noe krise, sier Hoen.

Forsikrer seg
Hoen har derimot andre «bekymringer» foran den store begivenheten 6. juni. For hver verdensrekord som settes under Golden League-stevnet, må arrangørene nemlig belønne den rekordsetteren med 50.000 amerikanske dollar – altså rundt 150.000 norske kroner. Og Hoen har samlet et såpass godt felt at han «frykter» hele tre verdensrekorder.

- Tirunesh Dibaba har store ambisjoner om å sette verdensrekord for kvinner på 5000 meter. Og vi har et meget sterkt felt på 3000 meter hinder for kvinner, sier Hoen.

- Når vi i tillegg vet at Blanka Vlasic stadig snuser på 2.10 og verdensrekorden i høyde, lukter det flere verdensrekorder på Bislett om de gode værrapportene slår til, legger han til.

Derfor tar Hoen nå runden med forsikringsselskapene – rett og slett for å forsikre seg mot verdensrekorder!

- Vi gjorde det samme i fjor, og det var lurt. Da slapp vi unna med 12.000 dollar da Meseret Defar satte rekorden på 5000-meteren for kvinner, sier Hoen, som også i år ser ut til å ta det steget å forsikre seg mot verdensrekorder.

- Vi har rett og slett et knallsterkt stevne i år, avslutter Hoen. (ANB)

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)