RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frykter varmen før helgens runde

Sist oppdatert:
40 graders varme kan bli i heteste laget for en bergenser i en Formel 3 bil.

(iBergen.no) Thor-Christian Ebbesvik hadde stor suksess på Estoril-banen i Portugal i forrige runde. Med seier i løpene både lørdag og søndag, tok han et godt jafs på sammenlagtlederen i klasse B, Juan Polar. Han knuste også flere av klasse A-bilene i løpet. Klasse A-biler har enkelt forklart andre vinger og er sekundet raskere per runde på de fleste baner.

Frykter varmen
Med to ferske seire i bagasjen er det heller ingen grunn til at ambisjonsnivået skal senkes før runden i Albacete til helgen. Men her kan varmen fort spille 23-åringen et puss.

- Det er meldt oppunder 40 grader så derfor stakk jeg nedover litt tidligere for å akklimatisere meg. Nå skal vi ut å teste banen på torsdag og fredag for å finne dekk som holder hele løpet i varmen, sier Thor-Christian.

Rask bane
Fartstalentet fra Bergen er ikke helt ukjent med banen i Albacete og viste i vinter at han er i stand til å kjøre svært raske runder på banen. Ambisjonen om å vinne klasse B i begge løpene i helgen er urokkelig.

- Håper å kline til med to nye, men det er mye rart som skjer i denne sporten. Å hamle opp med A-klassebilene blir litt verre. Denne banen er kanskje den i hele Spania som favoriserer disse bilene mest - den er teknisk og hard og er en skikkelig vingebane. Så jeg satser bare på å komme lengst mulig opp på listene, sier Ebbesvik til iBergen.no.

Thor-Christian får også en ny teamkompis denne helgen. En engelskmann skal prøve å hjelpe bergenseren til nye poeng.

- Han skal teste med oss i helgen. Gjør han det bra, får han kanskje kjøre med oss resten av sesongen.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere