Gå til sidens hovedinnhold

Frykter verken Gilbert eller Rodríguez

Daniel Martin har alt annet enn ærefrykt for sine konkurrenter.

Garmin-Sharps Daniel Martin fikk endelig vist seg frem i vårklassikerne forrige sesong. Etter flere år med allergiproblemer fikk iren kjærkommen uttelling under fjorårets Flèche Wallonne og Liège-Bastogne-Liège. 26 åringen ble topp ti i begge rittene.

- Jeg har hatt troen på meg selv, men nå vet jeg det. Jeg vet jeg er god nok, og nå vet jeg at det er ikke mange som er raskere enn meg opp Mur de Huy, sier Martin ifølge stickybottle.com

De kuperte rittene i Belgia og Nederland er store målsetninger også denne sesongen, og Martin har troen på at han kan hamle opp med typer som Joaquim Rodríguez og klassikergrossisten Philippe Gilbert. Utrustet med en sterkere sinnstilstand enn noen gang før, går en alt annet enn ærefryktig Martin med skumle hensikter om dagen, klar for «Ardenneroffensiven».

- Jeg ser egentlig ikke opp til dem. De er bare mine konkurrenter. Jeg ser på dem som likeverdige. De har åpenbart hatt mer suksess enn meg, men der er også eldre enn meg. Jeg vil være like sterk og aggressiv i fremtiden. Jeg kan ikke se opp til dem fordi jeg prøver å slå dem, og jeg tror det er veldig lett å bli skremt hvis du ser på dem som bedre enn seg selv.

Les også: BMC bekrefter: Hushovd uten tour-garanti

- Jeg tror forrige sesong beviste at de ikke er særlig mye bedre enn meg uansett, bare et par sekunder skilte oss fra hverandre. Og jeg blir sterkere hele tiden. Jeg tror jeg kan være i front i disse rittene.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Bekymringsfri vinterperiode
I tillegg til en imponerende vårsesong fikk Martin også sin etterlengtede debut i Tour de France. Og selv om jomfruturen kunne gått bedre, ser den engelskfødte iren tilbake på gjennombruddssesongen med ubetinget begeistring.

Martin har lagt bak seg en god dose vintertrening i spanske Girona, og Garmin-rytteren føler seg sterkere enn tidligere etter en lang og strabasiøs 2012-sesong som endte med andreplass i Japan Cup i slutten av oktober.

Les også: «Armstrong er bra for sykkelsporten»

Etter Grand Prix de Montreal i Canada dro Martin til VM i Valkenburg, før turen gikk videre til WoldTour-novisen Tour of Beijing. Dermed var Birmingham-gutten innom tre forskjellige kontinent på tre uker helt på tampen av sykkelåret.

- Jeg hadde en god periode med hvile fra sykkelen på slutten av forrige sesong, hvor jeg bare slappet av her i Girona. Forrige sesong var lang og hard, men det tror jeg er en fordel i oppbygningen. Jeg kjenner meg sterkere enn i fjor. Når man trener mye alene, er det selvsagt vanskelig å vite eksakt hvordan man ligger an, men jeg vet mer etter treningsleiren neste uke, avslutter Martin.

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka

Kommentarer til denne saken