Gå til sidens hovedinnhold

Frykter vraking etter superløp

Jens Arne Svartedal dokumenterte monsterform på Beitostølen, men er langt fra sikker på at han får gå verdenscup i Gällivare.

BEITOSTØLEN (Nettavisen): Østfoldingen vant både fredagens sprint og søndagens klassiske 15-kilometer under den nasjonale langrennsåpninga på Beitostølen.

Men det var i lørdagens skøyterenn han hadde mest lyst til å vise seg frem. Det endte med 19. plass etter et dårlig skivalg – og dårlig skøyting.

- Langt fra sikker
Nå frykter Svartedal at selv ikke søndagens maktdemonstrasjon kan sikre ham en plass på laget til verdenscupen i Gällivare neste helg, der 15 km fristil står på programmet.

- Jeg er langt fra sikker på at jeg blir tatt ut. Jeg skulle bruke løpet lørdag til å kvalifisere meg, og det klarte jeg ikke, poengterer Svartedal, som var hele 21 sekunder foran andremann Odd-Bjørn Hjelmeset søndag.

- Spørsmål er om jeg er god nok i skøyting til å ta verdenscuppoeng. For det var ikke bare skiene som ikke var bra lørdag. Det fungerte dårlig både teknisk, fysisk og mentalt, fastslår Trøsken-løperen.

- Viktig løper
Landslagssjef Åge Skinstad går likevel langt i å antyde at Svartedal får gå i Sverige.

- Jens Arne er en viktig løper for oss i verdenscupen sammenlagt, og dokumenterer kjempeform her i dag. Å vinne med 21 sekunder på den tredje strake konkurransedagen, er veldig sterkt, argumenterer Skinstad.

Grønt lys vil han likevel ikke gi.

- Vi må fintenke utover kvelden. Så får dere se når vi presenterer laget mandag, sier Skinstad.

Superform
Søndagens løp er Jens Arne Svartedal strålende fornøyd med – selv om det ble litt ujevn gåing underveis.

- Jeg fikk et svar på at jeg er i kjempegod form. Jeg håper dette løpet hadde holdt til pallen i verdenscupen også, sier 30-åringen.

Bak seg hadde han et kobbel av knallgode klassiskløpere. Odd-Bjørn Hjelmeset ble nummer to, og deretter fulgte Geir Ludvig Aasen Ouren, Anders Aukland, Frode Estil og Eldar Rønning.

Ikke minst for Estil var løpet en opptur. 34-åringen fikk en hel treningsmåned spolert av en betent finger i høst.

Positivt for Estil
- Det som skjedde her på Beitostølen var en liten lettelse. Jeg hadde fryktet at det skulle gå verre, medgir Estil.

Han kommer til å prioritere trening helt frem til jul, for å ha et godt nok grunnlag til VM i Sapporo. Derfor er han uaktuell til verdenscupen i Gällivare neste helg.

Men til Kuusamo helga etterpå har nordtrønderen tenkt seg - for å ta opp kampen mot nettopp Jens Arne Svartedal på 15 km klassisk.

- Jens Arne er åpenbart i knallform. Løpet hans i dag var i Veerpalu-klasse, fastslår Frode Estil.

PS. En magesyk Petter Northug stilte ikke til start i søndagens renn.

Reklame

Best i test: Maskinene som gjør frityrmaten sunn