RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix)

Fryktet å miste Bøkko

Sist oppdatert:
Derfor lot Skøyteforbundet OL-håpet beholde treneren sin.

- Vi har overhodet ikke noe samarbeid med Peter Mueller, presiserer skøytepresident Vibecke Sørensen overfor Nettavisen.

Men 24 dager etter at han ble fjernet som landslagstrener, er Peter Mueller tilbake. Denne gangen som Håvard Bøkkos personlige trener.

- Hvorfor lar dere Peter Mueller fortsette samarbeidet med Håvard Bøkko etter alt som har skjedd?

- På bakgrunn av beslutningen vi tok i november, er vårt samarbeidet med Peter Mueller over. Håvard Bøkko har nå valgt å fortsette på landslaget og vil forholde seg til landslagsledelsen. Han vil delta på samtlige samlinger og har ikke noe eget landslagsopplegg, innleder Sørensen.

- På fritiden sin har han et samarbeid med en privat trener. Det har ikke Skøyteforbundet noe med. Vi er ikke en del av det samarbeidet og landslagstrenerne vil kun forholde seg til Bøkko.

Dekkes av sponsorer
Forbundet har heller ingen utgifter i forhold til den private trenerløsningen. Regningen blir nemlig betalt av teamet rundt Bøkko og hans private sponsorer.

- Det er en privat avtale. Håvard har på lik linje med andre skøyteløpere, og andre utøvere i andre idretter, muligheten til å samarbeide med en annen trener. Vi kan ikke nekte ham det.

Les også: Bøkko fikk viljen sin

- Fryktet dere at Bøkko skulle gi seg på landslaget?

- Det har vært et alternativ. Da ville han bare ha trent med Peter. Nå har han valgt et opplegg som gjør at han fortsetter på landslaget. Det var også et ønske fra de andre på laget om at den beste utøveren skal være en del av satsingen, presiserer Sørensen.

OL uten Mueller
Under et møte i Olympiatoppens lokaler i Oslo, ble partene enige om trenersamarbeidet torsdag kveld.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Landslagstrenerne Jarle Pedersen og Johann Olav Koss vil fremdeles utarbeide opplegget Bøkko plikter å forholde seg til utover. Han plikter også til å delta på samtlige landslagssamlinger fram mot OL i Vancouver.

I retur kan hallingdølen selvsagt nyttiggjøre seg av landslagets støtteapparat og kunnskapen til så vel Skøyteforbundet som Olympiatoppen.

Peter Mueller vil på sin side ikke motta akkrediteringer til verken EM på Hamar eller OL i Vancouver. Det er derimot ingen som hindrer ham i løse billett som en helt vanlig tilskuer.

- Håvard er lojal
Etter skuffende resultater i Calgary og Salt Lake ytret Håvard Bøkko selv et ønske om å fortsette samarbeidet med Mueller.

I den forbindelse gikk idrettspresident Tove Paule ut og ga Bøkko merkelappen «illojal». Skøytepresidenten er av en annen oppfatning.

- Dette har vært en vanskelig sak hvor vi som forbund har tatt hensyn både til utøverne og det saken gjaldt. Vi har avsluttet samarbeidet fra trenerens side og har gitt alle utøvere, inkludert Maren Haugli, et opplegg som fungerer bra.

- Håvard er lojal overfor laget. Og har tatt avstand fra uttalelser Peter har kommet med. Men hvem han prater med og samarbeider med på fritiden, er opp til Håvard selv.

Påvirker ikke lønnstvist
Avtalen mellom Bøkko og Mueller påvirker heller ikke den pågående tvisten mellom amerikaneren og skøyteforbundet.

Mueller har varslet søksmål dersom han ikke får utbetalt utestående lønn innen nyttår.

- Vi prøver å skille sakene her. Vi har en sak gående med Mueller, og ikke med Bøkko, avslutter Sørensen.

Her finner du Nettavisens vintersportsmagasin!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere