INTILITY ARENA (Nettavisen): Stefan Strandberg (32) er tilbake i Vålerenga-drakt ti år etter at han sist spilte for de kongeblå fra Oslo øst.

Ikke bare journalister hadde møtt opp på Valle tirsdag for å ta imot den nyankomne midtstopperen.

Også flere medlemmer av Klanen var til stede for å ønske Strandberg velkommen. Det er tydelig at dette er en overgang som skaper optimisme i klubben.

– Det er en monstersignering, gliser sportssjef Joacim Jonsson fra plattformen inne på Intility Arena.

Les også: Sjokkretur til Eliteserien: – Det hører til sjeldenhetene

Svensken er tydelig fornøyd med å ha hentet 32-åringen til Valle.

– Hvor ofte har en norsk klubb hentet hjem en landslagsspiller som er en bærebjelke på landslaget? Man blir historieløs i euforien, men det tror jeg ikke har skjedd ofte, altså, fortsetter han resonnementet overfor Nettavisen.

Jobbet siden april

Å hente «hjem» Strandberg har ikke vært en kortvarig og enkel prosess. Samtalene har pågått helt siden april, og flere ganger i løpet av de siste månedene har Vålerenga-ledelsen fryktet at avtalen ikke skulle gå i havn.

Jonsson forteller at han allerede på den første eller andre dagen på jobb i sin nye rolle i Vålerenga, fikk besøk av hovedtrener Dag-Eilev Fagermo kontoret. Telemarkingen kom med ett navn: «Strandberg».

Da fikk svensken full tenning.

– Han hadde lest om han i Nettavisen eller noe. Da tenkte jeg: «Strandberg, ja faen! Han må vi naturligvis prøve på.» Han er Vålerenga-gutt, og det er ikke en Vålerenga-gutt som vi ikke skal prøve på.

Sportssjefen tok raskt kontakt med Strandberg og reiste kort tid etterpå ned til Italia for å forsøke å overtale sørlendingen om å velge Enga.

Trodde det var kjørt

Etter det har det vært flere møter mellom partene, og Strandberg innrømmer at han har hatt tilbud fra flere klubber rundt om i Europa. Det skapte frustrasjon på Valle.

– Etter Nations League tenkte og trodde vi at de kampene hadde ødelagt alt. For da var han jo enorm. Så har vi holdt en god tone og diskutert hele veien, men vi skal være ærlige. Vi trodde kanskje at løpet var kjørt. Han har hatt tilbud fra mange klubber som er større og bedre enn Vålerenga.

Landslagsstopperen har vært klubbløs siden 1. juli. Før det spilte han for Salernitana i Italia, og har også vært innom både Ural, Krasnodar og Hannover på sin ferd rundt om i Europa de siste ti årene.

Følg overgangsvinduet direkte hos Nettavisen hver dag!

Avviser lønnskrav

32-åringen skal for få dager siden ha vært svært nær ved å signere for Standard Liège i Belgia. Midtstopperen bekrefter også selv at den belgiske klubben var blant de han vurderte.

– Jeg hadde en god dialog med Standard og Ronny (Deila, journ.anm.), selvfølgelig. Det var én av de klubbene jeg vurderte, men som sagt, det var mange andre tilbud også. Når alt kom til alt var det Vålerenga som føltes som det beste valget, forteller nykjøpet til Nettavisen.

Ifølge den belgiske avisen DH skal lønnskravet til Strandberg ha satt en stopper for overgangen til Standard. Det går ikke sørlendingen med på.

– Jeg tror ikke de belgiske mediene vet så mye. Hadde jeg gått etter pengene, så hadde jeg ikke vært her. Da hadde jeg vært helt andre steder, sier han og ler.

– Et varp!

Og da det ikke ble Standard på Strandberg, var det Vålerenga som sto igjen.

– På fredag kveld eller lørdag morgen hadde vi en SMS-utveksling der jeg spurte om vi klarer å få til noe. Da ble det en litt mer positiv tone fra at jeg trodde det var vanskelig til at det materialiserte seg. Det var deilig, forklarer Jonsson.

Og selv om midtstopperen hadde mulighet til å heve større lønn andre steder, er det liten tvil om at overgangen er en stor økonomisk avtale i norsk målestokk.

Jonsson vil ikke gå inn på detaljer rundt Strandbergs kontrakt, men kan bekrefte at de har strukket seg økonomisk for å få til en avtale med 32-åringen.

– Selvfølgelig får han god lønn. Det sier seg selv. Det ville vært idioti om jeg sier noe annet. Han kommer ikke inn på en akademilønn. Men når jeg ser hvordan det florerer med penger fra Glimt og Molde, så tenker jeg «Fy faen, vi har gjort et varp!».

Vålerenga har vunnet fire kamper på rad i Eliteserien. Søndag tar de imot Aalesund til dyst på Intility Arena i et forsøk på å forlenge den seiersrekken.