Paul Pogba har vært forfulgt av skader siden han signerte for Juventus i fjor. Problemene utenfor banen har også vært mange og av det alvorlige slaget for franskmannen.

Hans egen bror, sammen med en gjeng barndomskompiser, forsøkte å presse Pogba for mange millioner kroner. Fotballspilleren skal ha blitt truet, både på nett og i person.

Fire personer ble senere siktet i saken og broren Mathias Pogba var i fengsel i tre måneder.

Tidligere denne måneden måtte Juventus-spilleren igjen møte i retten for å forklare seg. Der var han åpen om hvor vanskelig situasjonen har vært, rapporterer franske Le Quipe.

Les også: Grøsser over bildene: – Man blir bare kvalm

Påvirket skadesituasjonen

– Jeg holdt det for meg selv i langt tid før jeg sa noe. Denne saken har hatt en stor innvirkning på kroppen min, spesielt skadene mine, skal Pogba ha uttalt.

Han skal samtidig ha innrømmet at han fryktet for sin familie og sine venner i perioden det hele stod på. Sammen med kona Zulay Pogba har 30-åringen to små barn.

Familien flyttet sammen til Italia da stjernespilleren gikk fra Manchester United til Juventus i fjor. Problemene med broren og barndomsgjengen skal ha foregått både i England og i etterkant av klubbskiftet.

Etter at han sluttet seg til Serie A, har han fått svært få spilleminutter. Skader, operasjon og rehabilitering har foreløpig vært det som har preget oppholdet i Italia.

Les også: Ronaldo-detaljen skaper store reaksjoner

Mye skader, lite spilletid

Ekspert på italiensk fotball, Trygve Røed, er ikke spesielt imponert over franskmannens tid i Juventus så langt.

– Etter Pogbas retur som bosmanspiller til Juventus i fjor sommer har han ikke akkurat slitt ut gresset på Allianz Stadium. Det skal ingen beskylde han for. Men det man kan beskylde han for er en fysikk som er nærmere skjørheten til en makron enn Triumfbuen, sier Røed til Nettavisen.

Han legger til:

– Også hjelper det selvfølgelig heller ikke på at han har blitt utsatt for utpressing og kidnappingsforsøk orkestrert av hans egen bror. Noe som utvilsomt har hatt, og nok mest sannsynlig fortsatt har, innvirkning på Juventus sin franske blekksprut.

Svindyrt for Juventus

– Ved å signere en bosmanspiller så slipper man å betale en annen klubb overgangssum. Men det betyr absolutt ikke at en slik signering er noe billigere for kjøpende klubb. Det eneste det betyr er at spilleren har bedre kort på hånda og får presset opp både lønn, signeringsbonuser og så videre.

Eksperten understreker hvor kostbar signeringen av stjernespilleren faktisk har blitt for den italienske klubben.

– For Juventus sin del endte dette i en fireårskontrakt for Paul Pogba. Og bare akkumulert bruttolønn, eksklusive bonuser, vil i løpet av kontraktsperioden til Pogba tilsvare rundt 42 500 000 euro. Omregnet til norsk valuta snakker vi da cirka 490 000 000 kroner.

Det lange skadeoppholdet har så langt gjort at Pogba har utrettet svært lite i Juve-drakta.

– Så langt i denne kontraktsperioden har det kastet av seg 46 minutter offisielt spill fra Paul Pogba. Til en pris på over 10 500 000 kroner per minutt. For Juventus sin del får vi håpe at minuttprisen går ned og prestasjonene går opp. Snarest mulig, konkluderer Røed.

Les også: Åpenhjertig Solbakken etter kvaliksmellen: – Jeg var altfor langt nede, i altfor lang tid

Tilbake

For kort tid siden kom imidlertid beskjeden om at Pogba er på bedringens vei og spilleklar. Da Juventus møtte Sporting i Europa League forrige uke fikk 30-åringen et par minutter på banen like før kampslutt.

I forkant hadde Juventus-manager Massimiliano Allegri uttalt at franskmannen var langt unna toppformen.

– Paul er kalt opp, vi får se i morgen. Det er viktig at han fullførte et par treningsøkter med laget. Det er viktig å ha ham på sitt beste i siste del av sesongen, sa Allegri før oppgjøret som til slutt endte 1–0 til hjemmelaget.