(iBergen.no) Det var fra flere kilder meldt om at det skulle være slåsskmap i Bergen mellom casuals fra Bergen og Oslo samt de fryktede «Bad Blue Boys» fra Zagreb. Politiet har i hele ettermiddag trålet sentrum og vært i helene på suupporterne.

Føreløpig er det ikke meldt om noen sammenkomster.

Stengte dørene
De to merkebutikkene Tennis og T12 på Torgallmenningen stengte i formiddag dørene på oppfordring fra politiet. Årsaken er at de to butikkene selger dyre merkevareklær som ofte forbindes med casualsmiljøet.

Brann møter Dinamo Zagrep i Uefa-cup-kamp torsdag kveld.

Oppfordret til å stenge
Med en stor kontingent Dinamo Zagreb-supportere i byen tok de ingen sjanser.

- Vi ble oppringt av en kvinne på en av disse butikkene som spurte hva hun skulle gjøre siden hun var redd for å bli rundstjålet. Vi oppfordret henne til å stenge døren og det gjorde hun. Like etter sto det 30 mann på døren. Butikkene har ansvar for egen sikkerhet - vi kan ikke stå vakt for dem, sier operasjonsleder ved Hordaland politidistrikt, Per Stiegler til iBergen.no

Grilling i parken

Flere busslaster med fotballfans fra Kroatia kom i morgentimene til Bergen med buss fra Østlandet. Uten å være kledt for bergensværet, søkte de rundt 70 supporterne ly under presenning på Fisketorget før de prøvde seg på et hotell i sentrum. Her ble de kastet ut på grunn av bråk i lobbyen.

I formiddag installerte gjengen seg i musikkpaviljongen og fyrt opp grillene for å holde varmen og få seg en matbit.

- Grilling må de få lov til så vi holder en lav profil. Men drikking på offentlig sted kommer vi ikke til å akseptere, sier Stiegler til iBergen.no.

Les flere nyheter på iBergen.no