RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fryktløs RBK-jypling

Foto: Thomas Andersen/Scanpix
Sist oppdatert:
Vadim Demidov har som mål å være førstevalg ved seriestart.

Rosenborg har hentet en skikkelig vinnerskalle i Vadim Demidov. 21-åringen betegnes som mer kreativ enn Vidar Riseth, og minst like ubehagelig å spille mot.

- Jeg er nok heller ingen drittsekk på banen, men man skal være grei mot egne lagkamerater – ikke nødvendigvis mot dem man spiller mot, sier Demidov til Nettavisen.

Han er i ferd med å avslutte et to uker langt treningsopphold på Gran Canaria. I bakgrunnen maser Per Ciljan Skjelbred om at han må komme seg i dusjen. Det kan bli litt mye av det gode.

- Vi har et fint forhold, men det begynner å bli litt for nært etter to uker på samme rom, fleiper den tidligere Hønefoss-spilleren.

Overbeviste
I debuten mot Helsingborg spilte U21-spilleren midtstopper med en autoritet og vilje, som ethvert fotballag ønsker seg.

Demidov mener også at han har noe å tilføre det trønderske mesterlaget.

- Jeg nærmer meg et like høyt nivå som spillerne som allerede er her, og skal kjempe for å komme meg inn i startelleveren til seriestarten.

At Rosenborg ønsker å forsterke nettopp midtforsvaret, bryr han seg ikke nevneverdig om.

- Kjøper de en ny stopper, må jeg bare jobbe enda hardere. Er jeg god nok, så får jeg spille. Dette er helt opp til meg selv, svarer han.

- Best i storkamper
U21-landslagssjef Øystein Gåre har for lengst sett ungguttens potensial. Han gikk bare rundt og ventet på at toppklubbene skulle plukke opp Hønefoss-stopperen.

Og Gåre har merket seg en svært viktig egenskap hos Demidov:

- For oss har han gjort sine beste kamper mot Frankrike, Nederland og Sveits. Den innsatsen han har lagt ned i de kampene, har smittet over på de andre spillerne, sier Gåre til Nettavisen.

RBK-spilleren nikker gjenkjennende.

- Jeg liker de store kampene, og er ikke veldig nervøs ute på banen.

Kvarme-skolen
Da Alexander Tettey først fikk sjansen som RBKs midtbaneanker, spilte han med svært høye skuldre. Både Gåre og Demidov tror det fortsatt tar litt tid før den tidligere Hønefoss-spilleren blir prøvd i den rollen.

- Personlig tror jeg Demidov er mest aktuell som stopper i RBK. Sentralt på midten er trønderne veldig sterkt besatt, sier Gåre.

Demidov er enig.

- Jeg tror ikke det er aktuelt nå, ettersom trenerne har gitt beskjed om at de trenger meg som stopper. Men får jeg sjansen, skal jeg gripe den, lover han.

Foreløpig er han imidlertid under Bjørn Tore Kvarmes vinger på «midtstopperskolen». Det trives han svært godt med.

- Jeg lærer mye nytt av ham hver eneste dag. Både på og utenfor banen. I det hele tatt har gamlegutta vært veldig flinke til å komme med råd og veiledning. Jeg er hundre prosent sikker på at det var riktig for meg å komme hit.

Les flere nyheter på Nettavisens sportsseksjon!

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere