Gå til sidens hovedinnhold

Fuglsang: - RadioShack ikke førstevalget

Jakob Fuglsang vil finne seg et nytt lag før neste sesong.

RadioShacks sportsdirektører tok de fleste på senga med avgjørelsen om å ikke inkludere danske Jakob Fuglsang i laget som skal sykle Tour de France.

LES MER:Dansk Tour de France-sjokk

Dansken reagerer, som Argos-Shimanos franskmann Alexandre Geniez, med å annonsere at han vil forlate laget etter sesongen.

Fuglsangs kontrakt går ut etter 2012.

- Det gjør ikke RadioShack til mitt førstevalg for neste sesong. Det er langt fra å være på Tour de France-laget til å kjøre som kaptein, som fortsatt er mitt mål, sier dansken til Jyllands-Posten ifølge sporten.tv2.dk.

Teamet rundt 27-åringen har allerede sondert terrenget hva mulige lagbytter angår. Etter det nye poengsystemet ble innført i sykkelsporten er ryttere som har kjørt inn poeng svært attraktive på markedet.

- Min manager har snakket med et par lag og noen muligheter ser spennende ut, men ingen avtaler er på plass. Så vidt jeg vet er det ikke snakk om noen konkrete kontraktstilbud, sier Fuglsang til sporten.dk.

Det er all mulig grunn til å tro at Bjarne Riis’ Saxo Bank-lag er svært lystne på å knytte til seg sykkelstjernen, skal man tro den danske sykkeleksperten Alex Pedersen er det mange lag som har Fuglsang i kikkerten.

- Fuglsang kan velge å følge brødrene Schleck til et nytt lag, han kan reise tilbake til Bjarne eller til et annet stort lag som Quick Step eller Rabobank, uttaler Pedersen og gir inntrykk av at RadioShack-syklisten vasser i tilbud.

- Men jeg mener han burde velge et av de franske lagene som AG2R eller Europcar. Det er lag som fungerer godt og vil garantere han en plass i Tour de France, fortsetter han.

Fuglsang har syklet for Saxo Bank og Leopard, som før sesongen fusjonerte med RadioShack, etter han ble proff i 2009.

Reklame

Manchester City slår lillebror Manchester United søndag

Kommentarer til denne saken