SUNDERLAND - EVERTON 2-2:

Danny Welbeck har lenge blitt sett på som en lovende spiss i Manchester United, men med stor konkurranse om plassene på Old Trafford, valgte manager Alex Ferguson å leie ut spissen til Sunderland denne sesongen. Skottens håp var nok at hans gamle elev Steve Bruce ville ta ansvar for å utvikle 19-åringen.

Og det kan se ut som om den rutinerte United-sjefen nok en gang har tatt et meget klokt valg. Den siste tiden har nemlig Welbeck vært brennhet, og farlig på topp for Bruces' menn.

I 3-0-seieren over Chelsea på Stamford Bridge sist helg besørget unggutten ett av målene, og i mandagens oppgjør mot Everton på The Stadium of Light ble det hele to fulltreffere.

- Han er en strålende spiller. Han har mye fotball foran seg i framtiden, og har stort potensial. Vi er meget fornøyd med å ha ham her, sier Sunderland-manager Steve Bruce til Sky Sports.

Baines + Cahill = mål
Det startet imidlertid langt fra oppskriftsmessig for hjemmelaget mandag. Allerede etter seks minutters spill fikk Tim Cahill på sedvanlig vis hode på ballen og stanget den i nettmaskene.

Dermed er Everton-stjernen, sammen med Newcastles Andy Carroll, den som har scoret flest med pannebrasken i Premier League denne sesongen. Begge har scoret fire mål med hodet.

Og ikke uventet var det venstreback Leighton Baines som var nest sist på ballen da Cahill fikk sitt tidlige mål. Den tidligere Wigan-mannen har faktisk servert den spretne australieren ved ni av de 13 siste fulltrefferne han har satt inn ved hodestøt.

Men etter den gode Everton-starten tok vertene mer og mer over, og i det 23. minutt skulle Danny Welbeck få sin første for kvelden, etter meget god forarbeid av Boudewijn Zenden.

Nederlenderen dro seg fint fri på høyrekanten, og dro seg innover mot 16-meteren. Innlegget foran mål var presist, og Welbeck behøvde ikke å gjøre så mye mer enn å sette fram foten, og kunne med det feire sitt andre mål på to kamper.

Det var gjestene fra Liverpool som var nærmest scoring de resterende minuttene av den første omgangen, men da dommeren blåste av for pause sto det fortsatt uavgjort.

Arteta-lompe reddet poeng
I andre omgang fortsatte Everton å presse, og vertene virket en liten periode håpløst fortapt. Tim Cahill fikk en ny sjansen tidlig, men denne gangen ble avslutningen reddet på strek.

Men etter å ha virket tannløse i en 25-minutters tid, smalt det plutselig igjen fra Welbeck og Sunderland. En offsideplassert Kieran Richardson fikk ballen etter en klarert corner, og slo inn foran mål. Ballen havnet på hodet til Welbeck, som med et flott hodestøt styrte ballen over Tim Howard og i mål til 2-1.

Dermed så det stygt ut for Everton, men Mikel Arteta visste råd.

Sju minutter før full tid dro spanjolen seg flott fri fra nettopp Welbeck og fyrte av. Ballen gikk via Sunderlands Phillip Bardsley og Craig Gordon var utspilt. På overtid fikk både Danny Welbeck hos Sunderland og Jermaine Beckford hos Everton gedigne muligheter til å avgjøre, men ingen av de to lyktes med det. Dermed endte det med poengdeling i Sunderland.

Dette betyr at Sunderland ligger på en 7.-plass på tabellen med sine 20 poeng fra 14 kamper.

Mens Everton er nede på 14.-plass med 16 poeng så langt i årets sesong, to poeng over nedrykk.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

HTML EMBED