OLIVA (Nettavisen): Fulhams Matt O'Riley har nemlig norsk bestefar og dansk mor, og ifølge Premier League-klubbens egen nettside kan han selv velge om han vil representere England, Danmark eller Norge som eventuell landslagsspiller.

Unggutten, som blir beskrevet som en kreativ midtbanespiller som kan spille flere posisjoner på banen, har allerede fått U-landskamper for det engelske U16- og U18-landslaget.

- Avslo City og Arsenal

Ifølge The Sun, som omtaler 18-åringen som et vidunderbarn, avviste O'Riley kontraktstilbud fra både Arsenal og Manchester City da han heller valgte å undertegne proffkontrakt i Fulham i 2017.

- O'Riley er ansett som en av de mest lovende spillerne i landet, og hans raske marsj gjennom Fulham-systemet på Craven Cottage har fått alarmen til å gå hos noen av de største lagene i Premier League, skrev avisen da interessen ble kjent.

Han har foreløpig fått fire kamper for Fulhams A-lag, alle i ligacupen, og O'Riley kommer stadig nærmere en Premier League-debut.

- Matt er en veldig talentfull midtbanespiller som har vært hos oss siden niårsalderen. Han har stor kreativitet, er en fantastisk pasningsspiller og gjør intelligente valg med ballen, sier Fulhams akademisjef Huw Jennings til klubbens hjemmeside.

Nettavisen har forsøkt å komme i kontakt med 2000-modellen for en kommentar til denne saken, men O'Riley har foreløpig ikke besvart våre henvendelser.

Norge-kapteinen pratet med O'Riley

Landslagets Stefan Johansen sier imidlertid at han kjenner 18-åringen og er klar over at han har mulighet til å spille for Norge.

- Det er en bra spiller, men da jeg var i Fulham var han ikke med på A-lagets treninger. Helt fra de første Premier League-rundene denne sesongen ble det en kamp for å holde seg, og da er det vanskelig å slippe til unggutter. Men ut fra det jeg har sett, er han veldig, veldig lovende, sier Johansen til Nettavisen.

Norge-kapteinen røper at han faktisk har diskutert den norske nasjonaliteten med O'Riley.

- Vi hadde en liten prat om det, og han spurte meg litt. Men det der kan jeg ikke blande meg opp i, han må velge selv hva han ønsker. Men han er absolutt et talent, slår Johansen fast.

NFF: - Følger ham

Norges Fotballforbund (NFF) bekrefter at de følger med i timen.

- Landslagsledelsen vet om han, i likhet med mange andre spennende unggutter. Det er vanskelig å spå hans karriereutvikling, men de følger ham som mange andre, så får tiden vise hvor god han blir, sier landslagets pressesjef Svein Graff til Nettavisen.

Nettavisen spurte også landslagets Håvard Nordtveit om han kjenner til unggutten, men den ferske Fulham-spilleren har ikke rukket å møte stortalentet ennå.

Følg Nettavisen Sport på Instagram

P.S: Norges Fotballforbund er ikke ukjent med denne typen saker. I 2018 avslørte Nettavisen at den svenske fotballprofilen Dennis Widgren er halvt norsk og kunne tenke seg å spille for Norge. Da det ble kjent at Widgren måtte si fra seg sitt svenske statsborgerskap for å bli tilgjengelig, valgte den nåværende Hammarby-spilleren å legge saken død.