RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Full alarm for Ruud Hofstad

Foto: Jon Eeg/Scanpix
Sist oppdatert:
Landslagstreneren er bekymret etter Tore Ruud Hofstads stjernesmell i skandinavisk cup.

Ruud Hofstad hører hjemme blant verdens beste fristilløpere. Men sist helg fikk han bank så det holdt i skandinavisk cup på Tolga. Lørdag ble han nummer 33 på favorittdistansen 15 km fri, slått med to minutter av Kristen Skjeldal.

Søndag ble vondt verre, da 28-åringen endte helt nede på 65.-plass på 30 km fellesstart med skibytte, ubegripelige seks minutter og 47 sekunder bak vinneren Martin Johnsrud Sundby.

Syk i Davos
Landslagstrener Morten Aa Djupvik innrømmer at han er bekymret for eleven.

- Jeg liker overhodet ikke det som skjedde på Tolga. Uansett hvor dårlig form Tore er i, skal han ikke være så langt ned på lista i skandinavisk cup, sier Djupvik til Nettavisen.

Den eneste forklaringen må være at Ruud Hofstad ikke er kvitt sykdommen han ble rammet av i Davos før jul. Tolv dager uten trening var sannsynligvis ikke nok.

- Jeg gikk et skirenn i Hurdal i romjulen. Det skulle jeg kanskje ikke gjort. Ingenting fungerte. Sykdommen har satt meg kraftig tilbake, konstaterer Ruud Hofstad selv.

Medisinske tester
Mandag fikk han tatt blodprøver. Senere i uka kan det bli aktuelt med en laktattest i Oslo.

- Vi må finne ut om det er noe sykdom som henger igjen. Kroppen fungerer i hvert fall ikke som den skal. Det har gått greit på trening den siste tiden, men jeg blir pinne stiv når jeg kjører hardt, fastslår hurdølingen.

Å reise til den kommende verdenscupen i Canada er helt uaktuelt.

- Jeg hadde reist hvis jeg hadde følt at jeg hadde hatt noe der å gjøre, men kroppen fungerer ikke som den skal. Da har jeg det best hjemme, sier Tore Ruud Hofstad til Nettavisen.

- Mye kan forandre seg på ei uke, men når Tore er så langt unna formen, blir det meningsløst å dra til Canada. Det er til hans eget beste å være hjemme til vi får svar på hva som er galt, poengterer Morten Aa Djupvik.

Sårbar
Han innrømmer at det er bittert å ha en løper med så stort potensial som får vist seg fram så sjelden. For det er ikke første gang Tore Ruud Hofstad sliter med sykdom. Både OL i Torino 2006 og VM i Sapporo 2007 ble ødelagt.

Ruud Hofstad er ekstra sårbar fordi han er så til de grader spesialist. I praksis er 15 og 30 km fristil de eneste distansene han kan hevde seg helt i toppen på internasjonalt.

Siden høsten 2005, for snart to og et halvt år siden, har Ruud Hofstad kun fire ganger vært inne blant de ti beste i individuelle verdenscuprenn.

Nå er spørsmålet om verdens kanskje beste tekniker i fristil får fornyet tillit på landslaget dersom han ikke får en opptur mot slutten av sesongen.

Mer tent
- Det er for tidlig å begynne å snakke om uttak nå, med over to måneder igjen av sesongen. Og vi vet jo fra før hvilket potensial Tore har. Men det er klart at det er knalltøff konkurranse om landslagsplassene i Norge, medgir Morten Aa Djupvik.

Hovedpersonen har bare et eneste fokus, og det er å komme tilbake på toppnivå.

- Det er ikke første gang jeg går dårlige skirenn. Jeg vet hva jeg er god for når jeg er i form. Det skal jeg også bevise. Jeg blir bare mer tent på å komme tilbake å vise hva jeg er god for, fastslår Tore Ruud Hofstad.

Les flere skisaker i Nettavisens vintersportsmagasin!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere