RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Full etterforskning av voldssiktet idrettsmann

Politiet har startet full etterforskning av toppidrettsutøveren som i helgen ble siktet for vold mot samboeren sin.

Det var samboeren selv som ringte til politiet og tilkalte hjelp ved 3-tiden natt til lørdag.

Mens den unge kvinnen ble fraktet til sykehus for behandling, ble toppidrettsutøveren pågrepet av politiet og måtte tilbringe resten av natten i arresten.

Etter avhør lørdag ettermiddag ble han sluppet ut. I mellomtiden hadde det lokale politiet satt i verk full etterforskning og siktet mannen etter bestemmelsene om familievold i straffeloven.

Sikret spor

– Vi har sikret tekniske spor på åstedet og vil gjennomføre avhør av kvinnen og av vitner i dagene framover, sier straffesaksansvarlig Robert Bekkevold ved det lokale lensmannskontoret som etterforsker saken.

Politiet opplyser at det ikke har vært registrert noen forhold ved den aktuelle adressen.

Kvinnen ble avhørt på stedet før hun ble kjørt til Akershus universitetssykehus på Lørenskog natt til lørdag. Hun ble utskrevet søndag kveld. Kvinnens bistandsadvokat John Christian Elden sier til NTB at det er politiet som har opprettet anmeldelse ut fra det de selv observerte av situasjonen natt til lørdag.

– Hun skal gi nærmere forklaring senere i uken når hun er i stand til det. Jeg vil ikke kommentere innholdet av overgrepene foreløpig, men politiet vil få hennes fulle samarbeid, sier Elden til NTB.

Taust fra forbundet

Toppidrettsutøveren har representert Norge i utlandet ved flere anledninger. Presidenten i det aktuelle forbundet sier tirsdag til NTB at han er kjent med saken, men at den ikke vil bli kommentert på det nåværende tidspunkt.

Den siktede mannen har ifølge politiet fått oppnevnt advokat Dag Svensson som forsvarer. Advokaten var ikke tilgjengelig for kommentar tirsdag formiddag. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere